ODLUČNI I U TEŠKIM TRENUCIMA: / 'Igrat ćemo u prvoj ligi sljedeće godine'

Image
Foto: Screenshot
30.11.2016.
12:56
Screenshot
VOYO logo

"Restrukturirat ćemo klub, dovesti nove igrače, te uz mnoge sastanke i puno strpljenja ponovno zaigrati u brazilskom prvenstvu", kazao je Tozzo za brazilski internetski portal Globoesporte.

U nesreći je poginula 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika. Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman. Igrači Chapecoensea putovali su u Kolumbiju gdje su u srijedu trebali igrati prvu utakmicu finala južnoameričkog kupa protiv Atletico Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVJEROJATNA IGRA SUDBINE: Tko su sretnici koji su izbjegli tragediju? ‘Pozdravio sam se s njima’

Više o zrakoplovnoj nesreći brazilske momčadi pročitajte OVDJE.

Atletico Nacional zatražio da se naslov pobjednika dodijeli Chapecoenseu

Čelnici Atletico Nacionala zatražili su od Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) da naslov pobjednika dodijeli Chapecoenseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predložili smo CONMEBOL-u da naslov prvaka dodijeli našim suparnicima. To je najmanje što možemo učini za naše brazilske prijatelje," poručili su iz Atletica.

Image
Image

Brazilski prvoligaši odlučili su ponuditi neke svoje igrače na posudbu Chapocoenseu, a ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapocoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veliki zeleni'

"To je minimalna gesta solidarnosti koju možemo ponuditi kako bi se oporavila ova institucija i dio brazilskog nogometa koji je danas izgubljen", stoji u priopćenju.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente. U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh - plasman u finale južnoameričkog kupa, što je južnomerički ekvivalent Europske lige, dok su u prvenstvu kolo prije kraja držali visoko deveto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo