ODGOVOR LEGENDE: / 'Ronaldo najbolji svih vremena? Nije niti najbolji Portugalac'

Image

Ne samo da Cristiano Ronaldo nije najbolji nogometaš svih vremena, a mišljenje je to mnogih, on nije niti najbolji portugalski igrač ikad.

14.9.2016.
13:18
VOYO logo

Cristiano Ronaldo veći dio profesionalne karijere igra na iznimno visokoj razini, a samo ove godine slavio je naslove u Ligi prvaka i na Europskom prvenstvu. Sa samo 31 godinom, Ronaldo je triput osvojio Ballon d’Or, zabio 488 golova u 674 utakmice i u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida osvojio čitav niz trofeja, što za najbolju momčad prvenstva, što za najbolje u Ligi prvaka. Također, igrač je koji je najviše puta nastupao za portugalsku reprezentaciju (133) i za nju postigao najviše pogodaka (61).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to nije dovoljno Figu koji tvrdi da je najbolji Portugalac svih vremena – Eusebio. Preminuli sjajni Benficin napadač postigao je 733 gola u samo 745 odigranih susreta, za reprezentaciju je nastupio u 61 utakmici i zabio 41 pogodak. Vodio je osvajač nagrade Ballon d'Or Portugalce do trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu 1966., četiri godine nakon što je s Benficom osvojio Europki kup.

„Divim se Cristianu i uživam u njegovim postignućima. Svake je godine sve bolji i ispisuje nogometnu povijest. No, iako ga nikad nisam vidio kako igra, Eusebija bih proglasio najboljim zbog svega što predstavlja, zbog ljubavi koju mi je iskazao, prijateljstva i savjeta. Ovdje se radi o poštovanju. Svi povijest pišu u svoje vrijeme“, objasnio je Figo, i sam osvajač nagrade Ballon d'Or i Lige prvaka za As, a prenosi The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo