STRUČNO MIŠLJENJE

ODGOVOR LEGENDE: ‘Ronaldo najbolji svih vremena? Nije niti najbolji Portugalac’

Ne samo da Cristiano Ronaldo nije najbolji nogometaš svih vremena, a mišljenje je to mnogih, on nije niti najbolji portugalski igrač ikad. Tvrdi to Luis Figo, jedan od onih koje sami Portugalci smatraju svojom nogometnom legendom.

Cristiano Ronaldo veći dio profesionalne karijere igra na iznimno visokoj razini, a samo ove godine slavio je naslove u Ligi prvaka i na Europskom prvenstvu. Sa samo 31 godinom, Ronaldo je triput osvojio Ballon d’Or, zabio 488 golova u 674 utakmice i u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida osvojio čitav niz trofeja, što za najbolju momčad prvenstva, što za najbolje u Ligi prvaka. Također, igrač je koji je najviše puta nastupao za portugalsku reprezentaciju (133) i za nju postigao najviše pogodaka (61).

Sve to nije dovoljno Figu koji tvrdi da je najbolji Portugalac svih vremena – Eusebio. Preminuli sjajni Benficin napadač postigao je 733 gola u samo 745 odigranih susreta, za reprezentaciju je nastupio u 61 utakmici i zabio 41 pogodak. Vodio je osvajač nagrade Ballon d’Or Portugalce do trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu 1966., četiri godine nakon što je s Benficom osvojio Europki kup.

„Divim se Cristianu i uživam u njegovim postignućima. Svake je godine sve bolji i ispisuje nogometnu povijest. No, iako ga nikad nisam vidio kako igra, Eusebija bih proglasio najboljim zbog svega što predstavlja, zbog ljubavi koju mi je iskazao, prijateljstva i savjeta. Ovdje se radi o poštovanju. Svi povijest pišu u svoje vrijeme“, objasnio je Figo, i sam osvajač nagrade Ballon d’Or i  Lige prvaka za As, a prenosi The Sun.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr