Odbjegli Dinamov sin progovorio o žestokom sukobu njegovog oca i Mamića

Odbjegli Dinamov sin Robert Murić konačno se osvrnuo na sastanak na kojem je došlo do sukoba između njegova oca i Zdravka Mamića.

2.1.2015.
14:23
VOYO logo

Talentirani bivši dinamovac Robert Murić nada se da će u Novoj 2015. godini imati veću minutažu u Ajaxu.

"Vjerujem da mogu, da ne zaostajem ni kvalitetom ni motorikom. Problem je bio u nedovoljnoj fizičkoj spremi, a sve se dodatno zakompliciralo ozljedom lijevog skočnog zgloba", kazao je Robert Murić za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murić je, osim svoje talentiranosti, hrvatskoj javnosti postao poznat i zanimljiv zbog odlaska iz Dinama u Ajax, kao i zbog sukoba Zdravka Mamića i njegovog oca. Naime, prije točno 12 mjeseci jako se zakuhalo između tate Murića i Zdravka Mamića.

Trakavica oko mladog igrača, koji ima sve predispozicije da izraste u klasnog napadača, počela je kada je Murić dogovorio prelazak u Ajax nakon čega je izbačen iz prve momčadi, a na treninge juniorske ekipe više nije dolazio. Tako je pala u vodu velika želja trenera Zorana Mamića da ga u Antalyi na pripremama priključi najužem krugu kandidata za vodeću jedanaestoricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zagrebačkih nogometnih krugova je krenula priča kako je Zdravko Mamić, navodno, prijetio Murićevom ocu kojem se toliko zamjerio da je potonji totalno poludio i jako se zainatio. Sportske pišu i kako su na tom sastanku pale teške riječi Mamića poput “Pobit ću vas, iščupati grkljan...!”. A DORH je pokrenuo i istragu ovih navodnih prijetnji upućenih Murićevom ocu. Iz razloga, što je tata Murić prijavio taj čitav slučaj.

"Otac potvrđuje da je bilo napeto, zbog čega pogotovo nismo pristali na nastavak suradnje. Pet minuta su pričali oni, onda je isto toliko vikao on. Bi i duže da se nisu maknuli", objašnjava mladi Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je Robert čekao rođendan i raskid ugovora s Dinamom na koji je imao pravo zbog nepravilnosti kod potpisivanja. Međutim, Dinamo ga je pretekao pa u uredima HNS-a izborio raskid spornog ugovora kako bi na snagu vratio stari stipendijski ugovor po kojemu Murić ne može nikamo do 2015. godine.

//www.youtube.com/embed/gMoBFY94mB4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude gora HNS je navodno samoinicijativno (što im je samo trebalo takvo obrazloženje?) prolistao Murićev profesionalni ugovor s Dinamom koji je vrijedio do lipnja ove godine. Ali FIFA je 23. srpnja ispostavila rješenje da je Murić 22 dana ranije posve slobodan sklopio čist posao s Ajaxom. To je značilo da Dinamu pripada tek po 90 tisuća eura za svaku od nepune tri Robertove sezone u Maksimirskoj 128, nipošto ne izdašni milijuni koje društvo iz Maksimirske 128 spominje.

"Osnovno je da sam ja želio u inozemstvo i da je ugovor, potpisan bez nazočnosti socijalnog radnika, proglašen ništavnim s danom moje punoljetnosti 12. ožujkom 2014", kaže Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert istiće kako se u odluci njega i njegovog oca da se prikloni Ajaxu nipošto ne radi o izdaji Dinama, i povlači paralelu sa Halilovićima, koji su postupili drugačije. Zbog toga je Barca za Alena morala platiti odštetu.

"Ni ja ni moji nismo bili nekorektni. Uostalom, Alen je u Dinamu bio mnogo duže, od pete-šeste godine, ja tek od petnaeste-šesnaeste, nije to isto. Jednostavno, hoću o sebi odlučivati sam. Zar to nije normalno"?.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo