ODBIJENA ŽALBA: / Riječani na kraju kažnjeni, Uefa se zaprijetila prvaku Hrvatske

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
13.9.2017.
17:14
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Uefa je čak upozorila Rijeku da bi u slučaju nedoličnog ponašanja u sljedećim utakmicama kazna mogla biti 50.000 eura i zatvaranje stadiona. Dobra vijest za Riječane je da navijači AEK-a neće biti na stadionu pa će domaći navijači moći preseliti na južnu tribinu. Priopćenje Rijeke prenosimo u cijelosti:

Novčana kazna od 21.000 eura i zatvaranje sjeverne tribine

"Obavještavamo sve naše navijače da je disciplinska komisija UEFA-e nažalost odbacila žalbu HNK Rijeka na odluku kojom nam je zbog nedoličnog ponašanja manjeg dijela navijača na utakmici sa FC 'Olympiacos' izrečena novčana kazna od 21.000 eura, kao i zatvaranje sjeverne tribine za utakmicu protiv FC 'AEK-a'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DAN UOČI VAŽNE UTAKMICE KEK KRITIZIRAO IGRAČE: ‘Europa to ne prašta, porazgovarat ću s njima’

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i provođenja svih mjera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sljedećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 eura i zatvaranje cijelog stadiona. Zbog prethodno navedenog na sutrašnjoj utakmici protiv AEK-a sjeverna tribina neće biti u funkciji.

Image
Image

22.08.2017., stadion Rujevica, Rijeka - Uzvratna utakmica doigravanja za ulazak u UEFA Ligu prvaka, HNK Rijeka - FC Olympiacos. Navijaci Olympiacosa. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Navijači AEK-a ne dolaze

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europa lige između HNK 'Rijeka' i FC 'AEK' obavještavamo sve naše navijače o sljedećem: Ulazi na stadion se otvaraju sat i pol prije početka utakmice odnosno u 17:30 sati, pa molimo sve naše navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NADA TINJA DA ĆE RUJEVICA IPAK BITI PUNA: Još se čeka odgovor na Rijekinu žalbu Uefi

Od strane predstavnika FC 'AEK' obaviješteni smo da neće biti dolaska njihovih navijača pa samim time neće biti niti prodaje ulaznica za gostujuće navijače već je cjelokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namijenjen našim navijačima.

Pravo prvokupa imat će pretplatnici sa sjeverne tribine, a prodaja će se vršiti u srijedu u vremenu od 17-21 sati i ako ostane ulaznica na dan utakmice od 15 sati do kraja prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju međunarodne utakmice u sustavu UEFA-e na stadionu neće biti točenja alkoholnih pića.

Rigorozno se kažnjava nedopušteno navijanje

Potvrđenom odlukom disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne – tzv. 'hukanja', nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Hvala svim našim navijačima koji nas bespoštedno bodre sve ove utakmice te Vas molimo da i usprkos zatvaranju sjeverne tribine pružite gromoglasnu podršku našim dečkima na travnjaku", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo