OD DANAS SE POVIJEST DRUGAČIJE PIŠE: / Matthäus je prošlost, Europa ima novog rekordera!

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Mađarski golman Gabor Kiraly zaigrao je protiv Austrije u 1. kolu F skupine Europskog prvenstva i time srušio rekord koji je dosad držao Lothar Matthäus.

14.6.2016.
18:18
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

S 40 godina i dva mjeseca Kiraly je postao najstariji nogometaš koji je ikad zaigrao na europskim prvenstvima. Ujedno je i prvi igrač stariji od 40 godina koji je nastupio na kontinentalnoj smotri. Nadmašio je time rekord legendarnog Nijemca Lothara Matthäusa koji je na Euru 2000. zaigrao s 39 godina i 91 danom starosti.

Debitirao protiv Austrije

Kiraly je poznat po tome da nikad ne brani u kratkim hlačama, već u trenirci koja obvezno mora biti sive boje, što je samo jedno od brojnih njegovih praznovjerja. Zanimljivo, Kiraly je za mađarsku reprezentaciju debitirao upravo protiv Austrije prije 18 godina i nakon samo četiri minute na terenu obranio jedanaesterac Toniju Polsteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio karijere Kiraly je proveo u dresu berlinske Herthe, a igrao je i za Crystal Palace, Burnley, 1860 München i Fulham. Danas je član Haladasa, kluba u kojem je i započeo karijeru. Za mađarsku je reprezentaciju skupio 104 nastupa, što ga čini nacionalnim rekorderom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo