NOVO PRAVILO: / Po prvi puta je primjenjeno i dovelo je do senzacionalnog preokreta

Image
Foto: Screenshot

U utakmici 1.

20.9.2016.
8:33
Screenshot
VOYO logo

Naime, Uefa je promijenila pravilo da se, unatoč prekršaju suparničke momčadi, ako je momčad koja je u napadu u izglednoj prilici za gol, pusti prednost sve do mogućeg trenutka u kojem sporni igrač, ako je primjerice napravio prekršaj za drugi žuti, utječe i u nastavku na igru. Tad se utakmica prekida i isključuje ga se.

Sudac mora isključiti igrača čim lopta napusti granice igrališta, ali...

"Prednost se ne bi trebala dosuditi u situacijama kod teških prekršaja, nasilnog ponašanja ili druge opomene za isključenje, osim kod izgledne situacije za postizanje gola. Sudac mora isključiti igrača čim lopta napusti granice igrališta, ali ako isti igrač dira loptu ili uđe u duel s protivničkim igračem, sudac će prekinuti igru, isključiti igrača i nastaviti utakmicu indirektnim udarcem", piše u novom pravilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilo utjecalo na ishod susreta Maccabi - Zenit

Upravo je to viđeno u uzbudljivoj utakmici u Izraelu u kojoj je Maccabi Tel Aviv do 70. minute protiv ruskog Zenita vodio s 3-0, da bi potom stečenu prednost prokockao i na kraju izgubio s 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Zenit je pri rezultatu 3-1 za Maccabi poveo napad, a domaći igrač Eli Dasa reagirao je na sredini prekršajem za drugi žuti karton, ali je sudac, sukladno novom pravilu, umjesto prekida igre zbog isključenja pustio prednost Zenitu zbog izgledne prilike za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek naknadno je zaustavljena igra jer je isključeni igrač utjecao na nju

Zenit je nastavio napad, no u nastavku akcije je Dasa, koji bi prema starom pravilu već bio isključen, u svom šesnaestercu uspješno oduzeo loptu Zenitovom igraču i tek tada je sudac prekinuo igru pošto je isključeni igrač utjecao na tijek igre na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dasa je tada bio isključen zbog drugog žutog kartona, a Zenit dobio indirektan slobodni udarac unutar šesnaesterca koji je na kraju pretvoren u pogodak.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo