NOVO OTKRIĆE: / "Arkan je pucao na Maksimiru i poveo policiju za sobom"

Image
Foto: Screenshot/HTV

I danas, 25 godina kasnije, neodigrana utakmica između nogometaša Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru česta je tema i hrvatski i srpskih medija.

2.10.2015.
11:42
Screenshot/HTV
VOYO logo

Tog 13. svibnja 1990. navijači Zvezde su počeli s divljanjem i demoliranjem maksimirskog stadiona. Za razliku od tadašnje milicije, Dinamovi pristalice to nisu htjeli mirno pratiti , pa su provalili na travnjak. Policajci su ih počeli mlatiti, što je razbjesnilo Zvonimira Bobana koji je udario jednog predstavnika 'organa reda'.

"Sve je bilo ranije pripremljeno"

Poznato je da je na Maksimiru bio i kasniji ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, a Cvetković danas tvrdi da je on zapravo spasio Zvezdu od linča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su to pripremili unaprijed. Džaja (Dragan Džajić, op.a.) i ja bili smo zarobljeni u toj loži gdje su svi kao bili iznenađeni. Oni su kiselinom isjekli ogradu. Nijedna vatrogasna kola na terenu nisu imala vodu. Na klupi Šekularac i tu negdje je bio Arkan. Rulja od njih četiri-pet tisuća krenula je prema svlačionicama. Onda je Arkan izvadio pištolj, ispalio uvis, okrenuo se prema policiji, u kojoj su većina bili Srbi iz Like, i povikao: 'Za mnom!' On je uplašio Dinamove navijače koji su počeli bježati", prepričao je nekadašnji košarkaš, a kasniji tajnik Zvezde u intervjuu za Nedeljnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo