NOVAC DIKTIRA: / Može li Superliga zamijeniti Ligu prvaka? Evo što kaže Slaven Bilić

Image
Foto: Screenshot

Sve se više priča o pokretanju Superlige, projekta koji se periodično već godinama spominje u nogometnim kuloarima.

4.3.2016.
17:51
Screenshot
VOYO logo

Ima i onih kojima nije jasno što se time želi postići, a među koje spada i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, danas menadžer West Hama Slaven Bilić. Prema informacijama koje kolaju, natjecanje bi se odvijalo između pet engleskih klubova (Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City), četiri španjolska (Barcelona, Real Madrid, Valencia, Atletico Madrid), tri njemačka (Bayern, Borussia Dortmund, Schalke), tri talijanska (Juventus, Inter, Milan) i jednim francuskim (Paris Saint-Germain).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što Biliću nije nikako jasno jest čemu sve to i zašto se uopće o takvom natjecanju priča, jer, kako kaže, pa nije baš da vodeći engleski klubovi grcaju u financijskim problemima, a upravo je novac glavni magnet ideje zbog koje je američki tajkun Stephen Ross i održao sastanak s predstavnicima engleskih klubova na kojem ih je obavijestio o kakvom je turniru riječ. Pritom im je ponudio znatnu novčanu garanciju za sudjelovanje i ogroman novac od televizijskih prava.

Nije sve u novcu

"Ne mogu to komentirati jer jednostavno ne vidim da bi se to moglo dogoditi. Jasno je da je novac pokretač, ali njima on sigurno ne manjka. Ne pate se", siguran je Bilić u dijelu odgovora vezanog uz engleske klubove u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, jednako je tako siguran da Ligu prvaka nije moguće tek tako izgurati sa nogometne karte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fifa, Uefa i Liga prvaka velike su i imaju velik značaj. Nogometna obitelj je važna i ne vidim da bi to sve skupa mogao zamijeniti nekakav drugačiji trofej, neovisno o tome koliko se novca uloži. Nije baš sve u novcu, barem ne bi trebalo biti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo