Nogometaš u paklu ovisnosti: Izgubio sam 70 milijuna kuna!

O ovisnost o kocki se najmanje priča u društvu, nije opipljiva na prvu prema vanjskom svijetu poput pakla alkoholizma i droge, ali uništava društvo, a među njima i same sportaše.

9.1.2015.
13:23
VOYO logo

Wayne Rooney, John Terry, Eidur Gudjohnsen, Dietmar Hamman, Matthew Etherlington, Keith Gillespie...kakva bi to momčad bila na okupu na terenu. Nažalost, ovo društvance je zaigralo 'zajedno', imaju zajedničku ovisnost o kocki. SB Nation je objavio priču o njima, a posljednji koji je javno o tome pričao je upravo umirovljeni igrač Stoke Cityja Matthew Etherington.

"Bilo je popodneva kad bi otišao u kladionicu s par tisuća funti u džepu i nakon što bi ih izgubio, mrzio sam samog sebe. Bio sam pun srama i krivnje, ali par minuta kasnije ti osjećaji bi nestali i pomislio bih - gdje ću nabaviti novac za sljedeću okladu?", rekao je Etherington koji je u karijeri 'spržio' 1.5 milijuna funti na klađenju. Klub i obitelj su pomogli na njegovom putu ozdravljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se Gudjohnsen oporavljao od povrede koljena u Barceloni, njegovi kockarski dugovi su narasli na ogromnih šest milijuna funti, ali apsolutni rekorder, koji je barem javno priznao svoju ovisnost je bivši igrač Newcastle Keith Gillespie.

"Više nisam mogao pratiti na što sam se kladio, igrao bi i na sve moguće utrke pasa i konja, jednu za drugom, događalo se da su tri-četiri utrke bile u isto vrijeme i ja sam morao se kladiti na to. Nije bio bitan niti ulog, samo uzbuđenje i potreba da moram i dalje ostati u 'igri'"kazao je Gillespie i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je posljednji nogometni tabu. Kocku ne shvaćaju ozbiljno poput alkohola ili droge, ali ovisnici o kocki su u svakoj svlačionici. Dok su sugirači se odmarali prije utakmice i spavali, ja bi preko telefona slušao prijenose konjičkih utrka. To nije utjecalo na moju igru, baš kad mi je Kevin Keegan rekao da sam najbolji igrač u Engleskoj, taj dan sam izgubio 62.000 funti u kladionici."

Ipak, gubici se nisu mogli pokrivati vječno. S internetskim klađenjem Gillespie je počeo i gubiti 100.000 funti dnevno, a objavio je 2010. godine bankrot. Izgubio je ukupno sedam milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo