Kovač nastavio obračun s odbjeglim Hrvatima: 'To sam napravio iz poznatih razloga'

Nakon što je Niko Kovač objavio popis igrača za utakmice protiv Cipra i Malte, mnogi su ostali iznenađeni. Hrvatski izbornik odlučio je pomladiti ekipu.

20.8.2014.
16:34
VOYO logo

U sastavu nema više Eduarda, Pletikose i Vukojevića koji su se oprostili od reprezentacije, ali ni Sammira, Badelja, Schildenfelda... Tu su sad neka nova mlada imena od kojih će Kovač pokušati stvoriti nove stožerne uzdanice Vatrenih. Novi na popisu su Jedvaj, Pašalić, Sharbini, Čop, Pjaca, Kramarić, te povratnici Milić i Halilović.

"Ima dosta novih lica, mladih momaka koji su budućnost hrvatskog nogometa. Vrijeme je da nakon SP-a malo promijenimo krvnu sliku reprezentacije", istaknuo je Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na pomlađivanje sastava Hrvatska ima samo jedan cilj, plasman na EP u Francuskoj.

"Italija je uvijek kvalitetna, Bugari su u prošlim kvalifikacijama bili dobri a Norvežani imaju novu i talentiranu generaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizostavna priča i dalje je pozicija Ivana Rakitića.

"On je toliko jak, karakteran i pametan da može igrati što hoće, bez obzira na ono što igra u klubu cijele sezone. Putokaz je njegova igra protiv Islanda a tamo je bio odličan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je etiketiran kao izdanak stroge njemačke škole, no on u tome vidi samo pozitivnu stvar.

"Uvijek sam tituliran kao Nijemac a oni su osvojili SP. Želim malo njihovog rada prebaciti u našu reprezentaciju. Schweinsteiger je isti profil kao i Rakitić, pa je u Njemačkoj igrao na zadnjem veznom a nogomet ide putem da igrač s te pozicije razigrava, sve je manje onih razbijača, a mi ne želimo napucavati loptu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je Kovač kako je Pletikosi ponudio oproštaj od reprezentacija, ali ne i Vukojeviću i Eduardu.

"Pleti sam htio dati poluvrijeme protiv Cipra ali me odbio. Ostalim nisam iz poznatih razloga", zaključio je Kovač, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljska utakmica s Ciprom na rasporedu je 4. rujna na pulskoj Drosini, a prva kvalifikacijska protiv Malte 9. rujna na Maksimiru.

VRATARI: Subašić (Monaco), Vargić (Rijeka) i Kalinić (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: Srna (Šahtar); Ćorluka (Lokomotiv), Strinić (Dnjipro), Lovren (Liverpool), Vida (Dinamo Kijev), Vrsaljo (Sassuolo), Jedvaj (Bayer) i Milić (Rostov)

VEZNI IGRAČI: Modrić (Real Madrid), Rakitić (Barcelona), Pranjić (Panathinaikos), Kovačić (Inter), Halilović (Barcelona), Brozović (Dinamo) i Pašalić (Elche)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Olić (Wolfsburg), Mandžukić (Atletico Madrid), Jelavić (Hull City), Sharbini (Rijeka), Kramarić (Rijeka), Pjaca (Dinamo) i Čop (Dinamo)

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo