Niko Kovač najavio dramu: 'To će se riješavat' do zadnje minute!'

Puno se zadnjih dana govorilo o Meksiku, o 'protivniku koji nam ne leži', ali zadnja je ipak riječ izbornika Nike Kovača. A on se očito nije prepao.

21.6.2014.
20:39
VOYO logo

"Ja vjerujem da oni, kao i mi, moraju ići na pobjedu, oni neće mijenjati svoj stil. Ja znam da mi trebamo pobjedu, ali isto tako znam da imamo 90 minuta i sigurno nećemo grlom u jagode, kako se ono kaže. Bit ćemo strpljivi, čekat ćemo svoju priliku, imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih igrača koji imaju izrazitu brzinu, i koja je možda za njihovu zadnju liniju i prebrza. Mi ćemo pokušati doći do toga da i mi krenemo u tu završnicu. Mislim da smo u skokovima, u prekidima, vrlo kvalitetni, treba to obraniti, imamo mi pet izvrasnih skakača, tako da koliko god mi gledamo na njih, toliko će i oni gledat nas. Vidjet ćemo što se na koncu bit', ali mi ćemo od početka pokušat nametnut naš ritam, doći do prednosti da nam se to malo otvori i olakša situaciju", izjavio je Kovač.

Hrvatska reprezentacija stigla je u Recife gdje će provesti dva dana te u ponedjeljak u 22 sata po hrvatskom vremenu odigrati odlučujuću utakmicu s Meksikom za drugi krug Svjetskog prvenstva. Izbornik Niko Kovač i društvo odlučili su u grad gdje će igrati utakmicu generacije doći dan ranije, a po dolasku su se odmah uputili u hotel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju poslijepodne očekuje ih zadnji trening prije velikog okršaja na Pernambuco Areni. O Meksikancima kao protivniku koji Hrvatskoj tradicionalno ne leži, jer igra agresivno i napadački na svim dijelovima terena, nije izbornik želio trošiti puno riječi.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da su vrlo jaki i agresivni, pogotovo u presingu prema naprijed. Čim izgube loptu pokušavaju protivnika zaustaviti već na njegovoj polovici", rekao je Kovač i okrenuo se Hrvatskoj.

"Koliko god da su oni dobri, dobri smo i mi. Dapače, mislim da imamo tu i određene prednosti. Neće tu nitko nikoga pobijediti s više golova razlike, to će se riješavat' do zadnje minute".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksikancima je dovoljan bod za prolaz dalje, ali izbornik ne misli da je to neka velika prednost u ovakvoj utakmici, baš suprotno.

"Teško je igrati na neriješeno, nije jednostavno ni Meksikancima jer oni znaju da su u prednosti, a mi imamo samo jedan cilj. Naravno, teško će biti pobijediti, nije to jednostavno, ali mi točno znamo što želimo i ne samo da nismo u minusu nego smo u forzi jer znamo točno što trebamo", objasnio je Kovač i zaključio svojom omiljenom narodnom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez truda i muke nema nauke".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo