NIKO KOVAČ ISTIČE: / 'Ja i Prosinečki smo nekada bili suigrači, ali više ne igramo zajedno'

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Hrvatska reprezentacija odradila je i posljednji trening pred sutrašnji eurokvalifikacijski sraz za odlazak na EURO 2016 godine u Francuskoj protiv Azerbajdžana.

2.9.2015.
19:45
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Cilj Hrvatske u Bakuu je jasan. Tri boda koja bi Vatrene pribiližila Francuskoj. Hrvatska je bolja od Azerbajdžana, ali opuštanja u hrvatskom taboru nema. Nakon sraza na Bakcell Areni, Hrvatsku čeka i teška utakmica u Oslu protiv Norveške.

Image

VATRENI OPET NA OKUPU: Kreće lov na odlučujuće bodove za Euro

Image

VATRENI OPET NA OKUPU: Kreće lov na odlučujuće bodove za Euro

"Zadovoljni smo onime što smo ostvarili, no još ništa nismo postigli. Ne bih se složio da je Azerbajdžan meč-lopta jer sutra ne možemo ništa završiti. Moramo odigrati dobro kako bismo u naredne tri utakmice imali tu meč-loptu", jasan je izbornik Niko Kovač, pišu službene stranice HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Azerbajdžananjihov je, možda, i najjači adut. No, i legendarnom Žutom su neke stvari jasne. Prosinečki je u najavi utakmice kazao kako će se "njegova momčad braniti, pa što bude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti im je usadio novi duh

"Azerbajdžan se promijenio, ima neke nove igrače, a Prosinečki im je usadio novi duh te stil i sustav igre, i kompaktnije se brani. Traži od njih posjed lopte bez obzira na protivnika i mislim da će to biti slučaj i protiv nas. S publikom iza sebe bit će i jako samopouzdan", objasnio je izbornik i dodao kako vjeruje da će se njegovi nogometaši u četvrtak predstaviti u dobrom svijetlu.

Svi su prošli pripreme, zdravi su, a rujan je Hrvatskoj uvijek bio dobar i vjerujem u naš uspjeh, makar ćemo se morati dobro oznojiti. Nitko nam neće ništa pokloniti, pa tako ni Azerbajdžan. Prosinečki i ja smo zajedno igrali, ali više ne igramo, i ne bih volio ovaj susret gledati kao dvoboj nas dvojice", objasnio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Vrsaljko je jedan od nogometaša kojem Kovač jako vjeruje. Upravo će on na desnoj strani zamijeniti kartoniranog Srnu.

Sve je posloženo, upitnika nema

"Kvalitetno smo odradili ono što smo mogli u ova dva dana, najviše regeneracijski da podignemo motiv i raspoloženje. Na terenu imamo sve posloženo, upitnika više nema. Hrvatska je uvijek imala igrače iz lige petice, ali ne trebamo previše gledati transfere, imaju ih i druge reprezentacije. Hrvatska je uvijek imala skup dobrih igrača, dobrih momaka, i nadam se da ćemo pokazati sve što imamo u sebi. Jedno je pričati, a drugo pokazivati na terenu. Nitko nije ništa postigao kroz priču, nego samo kroz rad", naglasio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je jasan. Nema preskakanja utakmica. prvo se treba odraditi Azerbajdžan pa onda razmišljati o Norveškoj. I to je dobro razmišljanje izbornika takve utakmice u kojima su unaprijed upisani bodovi često znaju biti teške, problematične...

"Nećemo kalkulirati što bi moglo biti u Norveškoj, idemo prvo po tri boda u Azerbajdžanu. Vrijeme bi moglo biti malo teže za igru, travnjak nije savršen što bi moglo pogodovati domaćinu, ali nećemo tražiti alibije. Znamo po što smo došli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo