IZGUBIO STRPLJENJE: / Nije se slagao s vizijom klupske budućnosti, pa dobio otkaz

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Trener Igor Pamić dobio je otkaz u Istri 1961, a momčad preuzima Robert Rubčić.

5.10.2015.
18:00
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Telegram saznaje kako Igor Pamić od ovog ponedjeljka više nije trener Istre 1961. Uprava ovog pulskog prvoligaša nije imala strpljenja s Pamićem, koji je do otkaza bio najdugovječniji trener u HNL-u. Naime, Pamić je trenersku funkciju obnašao još od ožujka 2011. godine.

Amerikanac ne ispunjava svoje obveze

Glavni razlog može ležati u ne slaganju oko vizije klupske budućnosti Istre 1961. s novim vlasnikom, Amerikancem Michaelom Gloverom, čovjekom koji ne ispunjava svoje obveze u vidu ne isplata redovnih plaća igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽNA HRVATSKA STVARNOST: /

Amerikanac kupio klub i pljunuo u lice svima

Image
TUŽNA HRVATSKA STVARNOST: /

Amerikanac kupio klub i pljunuo u lice svima

Do izbora novog trenera Istru će voditi Robert Rubčić, sportski direktor koji je na tu funkciju došao prije nešto manje od četiri mjeseca. Za mjesto trenera Istre prvi pick je

Na klupskim stranicama objavljeno je i priopćenje Michaela Glovera o prekidu suradnje s Pamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"NK Istra 1961 ima obavezu, svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti.

Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene raprave između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Odluka donesena za boljitak kluba

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišem nivou, mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan.

Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat odluke da se smijeni trener Pamić jest da će sportski direktor Robert Rubčić odmah, no privremeno preuzeti trenerske obaveze. Vlasnička grupacija i naš menadžerski tim NK Istre 1961 će odmah početi sa potragu za novim trenerom u državi i inozemstvu i toj ćemo obvezi pristupiti vrlo ozbiljno, kako bi se pronašao najbolji kandidat. U međuvremenu, imam ogromno povjerenje u Roberta Rubčića budući da težimo igrati nogomet koji će biti svim navijačima i simpatizerima kluba na ponos, te onaj koji će nas dovesti do Europske lige gdje namjeravamo igrati idućih godina", stoji u priopćenju.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo