RASPAD SISTEMA: / Zvijezde Uniteda zaprepaštene trenerovim potezima

Image
Foto: AFP

Nogometaši Manchester Uniteda zaprepašteni su stilom igre koji im je nametnuo trener Louis van Gaal u nedjeljnom derbiju protiv Arsenala, tvrdi ugledni engleski dnevnik The Times.

6.10.2015.
15:22
AFP
VOYO logo

Crveni vragovi su posljednjih godina gotovo redovito pobjeđivali Arsenal, a recept se svodio na nezaustavljive kontranapade kojima su 'ubijali' Wengerovu verziju 'tiki-take', igre s pregršt kratkih dodavanja. Dovoljno će reći podatak da su Topnici u 13 premierligaških dvoboja koji su prethodili nedjeljnom samo jednom uspjeli pobijediti United.

Tromi vezni red

The Times navodi da su igrači prije okršaja na Emiratesu savjetovali Van Gaalu da ne mijenja pobjedničku taktiku, ali tvrdoglavi Nizozemac je zanemario kontranapade i tražio od svoje momčadi da igra visokim presingom. O tome kako je to izgledalo, više od svega govori činjenica da je Arsenal poslije 19 minuta vodio s 3:0 i da je taj rezultat lakoćom zadržao do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Gaal je nakon utakmice kritizirao igrače jer nisu slijedili njegov plan, ali istovremeno nije govorio o nekim prilično upitnim odlukama koje je sam donio. Prije svega se to odnosi na činjenicu da je u taktiku s visokim presingom krenuo s dva centralna veznjaka koje su godine i ozljede opasno nagrizle. Kretanje i brzina Bastiana Schweinsteigera su vidljivo limitirani, a slično vrijedi i za Michaela Carricka. Istodobno je nizozemski stručnjak na klupi ostavio svoga najpokretljivijeg veznjaka Morgana Schneiderlina, a kao rezultat toga Arsenalovi su igrači bez ikakvih poteškoća prolazili pored tromog Unitedovog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam pobjeda na 23 gostovanja

Prošli su mjesec stariji igrači Manchestera upozorili Van Gaala da atmosfera u svlačionici nije dobra i požalili se na spori stil igre, a Nizozemac se kasnije hvalio da ih je saslušao i da je time dokazao da nije tiranin koji slijepo provodi svoju politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, očito se gotovo ništa nije promijenilo, a podatak o samo osam gostujućih pobjeda na 23 ligaška gostovanja pod Van Gaalom jasno govori da s igrom Uniteda puno toga ne štima. Cijelu je situaciju možda najbolje oslikao Juan Mata u samo jednoj rečenici:

"S ovakvom igrom nećemo osvojiti ništa!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo