NEVJEROJATNO: / Lažno se predstavljali i iznuđivali novac od sportaša!

Image
Foto: AFP, TONY KARUMBA

Trojica muškaraca uhićena su jer su se lažno predstavljali kao službenici Svjetske antidopinške agencije (WADA) i iznuđivali novac od sportaša.

13.2.2016.
11:25
AFP, TONY KARUMBA
VOYO logo

Uhićenja su se dogodila u kenijskom gradu Eldoretu, a prema izvještaju lokalnog Standard Digital Newsa, trojac je uhvaćen u jednom hotelu u pokušaju da od neimenovanog atletičara iznudi 500.000 kenijskih šilinga (oko 4500 eura) kako ga ne bi prijavili zbog tobožnjeg pozitivnog doping-nalaza. Prije toga su ucjenjivači izvukli oko 9000 eura od drugog neimenovanog atletičara.

Zaskočili ih u hotelu

Muškarci su uhićeni nakon što je jedan od ucijenjenih sportaša prijavio slučaj policiji koja je došla u hotel u kojem se trebala dogoditi predaja novca i zaskočila kriminalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitali smo ih imaju li ikakvu ispravu koja dokazuje da su iz WADA-e, a kad su odgovorili negativno, uhitili smo ih. Uskoro će se pojaviti pred sudom", rekao je šef policije iz Eldoreta Nelson Taliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kenija u velikim problemima

U nedavnom izvještaju Nezavisne komisije bivši šef WADA-e Richard Pound je ustvrdio kako Kenija ima velikih problema s dopingom. Kenijska vlada je na to reagirala hitnim osnivanjem nacionalne antidopinške agencije koja bi se trebala uhvatiti u koštac s problemom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik je broj kenijskih atletičara posljednjih godina kažnjen zbog korištenja dopinga, uključujući i trostruku pobjednicu Bostonskog maratona Ritu Jeptoo. Od 2012. je 40 kenijskih atletičara uhvaćeno u korištenju zabranjenih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo