NEVJEROJATNO I ISTINITO: / Ovo u potpunosti otkriva Messija i njemu slične napadače. Isplati li se?!

Image
Foto: AFP

Zanimljiv podatak objavljen je na internetskoj stranici umaxit.

18.6.2017.
10:00
AFP
VOYO logo

Navedeni igrači, naime, dijele dvije stvari iz prošle sezone. U pitanju su igrači koji su osvojili naslove najboljih strijelaca u ligama u kojima su nastupali, a da niti jedan od njih pritom nije slavio naslov prvaka u ligama koje prema Uefinom koeficijentu spadaju u šest najjačih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogleda li se malo dublje u ne tako davnu prošlost, podatak ipak malo manje čudi. U sezoni 2014./2015. situacija je bila u potpunosti jednaka, a vrlo slična sezonu ranije. Preciznije, samo je Zlatan Ibrahimović uzeo naslov najboljeg strijelca prvenstva u dresu prvaka PSG-a koji je potvrdio dominaciju u Francuskoj u sezoni 2013./2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusko prvenstvo jedino je, uzme li se u obzir razdoblje od deset prošlih godina, u kojem se događa da najbolji strijelac dolazi iz redova prvaka češće nego što je to obrnut slučaj. Dogodilo se to sedam puta u posljednjih deset godina s time da je u jednoj prilici tada Montpellierov Olivier Giroud dijelio naslov najboljeg strijelca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojiti naslov, a ne imati najboljeg strijelca lige trend je koji se sve češće ponavlja. U posljednjih pet godina u pet od šest najjačih europskih liga (engleska, njemačka, talijanska, španjolska, francuska, portugalska) najbolji strijelac radovao se naslovu prvaka u manje slučajeva nego što je to bio slučaj u pet sezona koje su im prethodile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logično objašnjenje, navodi se u zaključku teksta, je da prvaci ravnopravnije dijele golove među svojim napadačima u odnosu na konkurentne momčadi. Real Madrid, Chelsea, Bayern, Juventus, Monaco i Benfica možda nisu imali najboljeg strijelca, no sve momčadi izuzev Juventusa imale su barem dvojicu u Topu 10 golgetera lige. Ne ovisiti o samo jednom igraču širi opcije za uspjeh momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo