NEVJEROJATNA IZJAVA: / "Messi i Ronaldo su dokaz da je današnji nogomet loš!"

Image
Foto: AFP

Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Rivaldo nedavno se s 43 godine na leđima vratio na travnjake u dresu brazilskog drugoligaša Mogi Mirima.

30.7.2015.
6:45
AFP
VOYO logo

I dok je gotovo cijeli svijet impresioniran vladarima današnjeg nogometa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, osvajačima posljednjih sedam Zlatnih lopti (Messi četiri, Ronaldo tri puta), Rivaldo ima drugačije mišljenje. Za njega je dominacija spomenutog dvojca prije svega plod lošeg stanja današnjeg nogometa.

"Razina igre je niža"

"Današnji je nogomet potpuno drugačiji nego prije. Da je sada moje vrijeme, kladio bih se s bilo kime da bih bio najbolji nogometaš svijeta dva ili tri puta. Siguran sam da bih postizao 50 golova po sezoni", ispalio je Rivaldo u razgovoru za Globo Esporte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac očito smatra da se danas igraju puno lošije obrane što omogućava Messiju i Ronaldu da postižu toliki broj golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kvaliteta je prije bila veća, i u Brazilu i drugdje u svijetu, primjerice u Španjolskoj i Italiji. Vidi se da nogomet nije dobar kad Messi i Ronaldo, koji su najbolji igrači današnjice, postižu po 50 golova u prvenstvu. To pokazuje da je razina igre niža. Čak ni najbolji na svijetu ne bi trebali zabijati 50 golova u 38 utakmica", zaključio je Rivaldo koji je Zlatnu loptu osvojio 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo