NEOBIČNA SITUACIJA U NAŠOJ SKUPINI ZA SP: / Ima dvije domovine, a protiv jedne ne želi igrati

Image

Vezni nogometaš Chieva i finske nogometne reprezentacije Përparim Hetemaj neće nastupiti u utakmici 1. kola kvalifikacijske skupine I za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojoj njegova momčad 5.

24.8.2016.
17:45
VOYO logo

Hetemaj, koji je za Finsku debitirao 2009., je rođen prije 29 godina u Skenderaju na sjeveru Kosova i nastup protiv reprezentacija zemlje u kojoj je rođen ne želi si dopustiti.

"Razgovarali smo i rekao mi je kako ne želi igrati protiv svoje rodne zemlje. To je teška situacija i ja u potpunosti razumijem njegovu odluku. I Finska je njegova domovina", pun razumijevanja bio je finski izbornik Hans Backe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosovo je u svibnju ove godine postalo punopravni član Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa) i predstojeća utakmica protiv Finske bit će im prva službena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini I uz ove dvije reprezentacije nalaze se i Hrvatska, Ukrajina i Island. Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Rusija 2018. godine izborit će samo prvoplasirana momčad grupe. Osam od devet drugoplasiranih iz svih skupina igrat će dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo