'NEKAD UČENIK ANFIELDA, DANAS UČITELJ': / Zbog Igora Bišćana sad se u Engleskoj zna za - Rudeš!

Image

Bivša nogometna zvijezda Igor Bišćan uživa u svom prvom trenerskom poslu na klupi Rudeša s kojim dominira u Drugoj HNL.

24.10.2016.
20:44
VOYO logo

Moglo bi se dogoditi da u svojoj prvoj trenerskoj sezoni izbori nastup u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Tim povodom, klupska televizija Liverpoola FCTV posjetila je Bišćana u Zagrebu i snimila reportažu o njegovom životu u Hrvatskoj, a nekadašnja zvijezda Dinama ispričala je kako se snalazi u novoj ulozi.

SENZACIJA IZ DRUGE LIGE: Igor Bišćan u Rudeš doveo bivšeg igrača Manchester Uniteda!

2004. osvojio Ligu prvaka

Bišćan je za Liverpool igra u periodu od prosinca 2000. do 2005. za koji je igrao svoj najbolji nogomet u karijeri. Za vrijeme igranja pod Rafom Benitezom, Bišćan je 2004. godine osvojio i Ligu prvaka. Nažalost, odlukom Beniteza nije nastupio u onom povijesnom istanbulskom finalu protiv Milana, ali je za vrijeme svoje karijere u dresu Redsa postao miljenik navijača Liverpoola koji su ga voljeli i cijenili zbog svoje požrtvovnosti. I sam će kazati kako je Bišćan puno iskustva stekao upravo igrajući za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE
Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

'Liverpool me napravio čovjekom kakav sam danas'

"Liverpool me napravio čovjekom kakav sam danas", rekao je Bišćan u razgovoru za LFC TV i nastavio se prisjećati trenutaka u Liverpoolu.

"Što više vrijeme prolazi, osjećam koliko sam sretan što sam bio tamo u tom periodu, igrajući s tako velikim igračima i u tako velikom klubu. Kada sam dolazio u Liverpool, nisam znao koliko je to velik klub, ali to ubrzo shvatite i uvjerite se kako je to posebno mjesto. Ponosni ste što možete biti dio toga. Gajim toliko lijepih uspomena iz tog perioda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za sad mu ide jako dobro. Kao šefu'

Službena klupska stranica Liverpoola u svojem tekstu intervjua Bišćana s LFC TV ističe kako je on jednom bio "učenik" koji je "učio" na Anfiledu, ali sad je "učitelj".

"Povukao se iz nogometa 2012. godine kao 38-godišnjak, a poslije toga preuzeo je vođenje NK Rudeša iz Zagreba u svojem debiju u trenerskom poslu. Za sad mu ide jako dobro. Kao šefu", piše klupska stranica Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Pokušavam biti fer i iskren s igračima'

"Opušten sam, moram vam priznati. Rijetko gubim strpljenje i rijetko vičem. Pokušavam biti fer i iskren s igračima, mislim da je to jako važno. Imamo puno mladih igrača u klubu i do kraja sezone ću s njima blisko surađivati kako bi im pomogao da se razviju. Ovo je kompleksan posao i još uvijek učim. Znao sam to i prije nego sam prihvatio posao, ali uživam u tome i veselim se budućnosti", dodao je Bišćan.

"Sav moj trud i žrtva isplatili su se u Istanbulu", ističe Bišćan koji je igrao važnu ulogu u uspjehu Liverpoola na putu do europskog trona, posebno u srazovima sa Bayer Leverkusenom, Juventusom i Chelseajem. Na kraju je Bišćan sa suigračima proslavio trofej nakon neviđene drame u Istanbulu (3:3 s Milanom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Sretan sam zbog vremena provedenog u Liverpoolu'

Treneru Rudeša u radu je puno pomoglo iskustvo koje je skupio u četiri i pol godine na Anfieldu na koji je stigao kao 22-godišnjak. Na Premiership se dugo prilagođavao i trebalo je vremena i puno rada kako bi se probio u tadašnju prvu momčad Liverpoola.

"Sretan sam zbog vremena provedenog u Liverpoolu. Odigrao sam toliko utakmica u Ligi prvaka. Osvajajući natjecanja učinilo me svjesnim, a ne samo sretnim, da sva moja žrtva se na kraju isplatila. Možda postoje i veći klubovi na svijetu, ali nisam siguran da je ijedan poseban poput Liverpoola", zaključio je Bišćan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo