NEBO SE PLAVI / Dinamo 'pocastio' Split s pet golova i osvojio Decimu!

Nogometasi Dinama su novi (stari) prvaci Hrvatske! U 32. kolu domaceg prvenstva na Parku mladezi Modri su svladali Split rezultatom 1:5, i tako potvrdili svoj novi naslov prvaka.

2.5.2015.
13:33
VOYO logo

SPLIT: Zagorac - Woon, Vrgoc, Barbaric, Glavina - Vidovic, Blagojevic - Bagaric, Mrsic, Rog - Cikalleshi

DINAMO: Eduardo – Pinto, Goncalo, Simunovic, Pivaric – Ademi, Machado – Fernandes, Coric, Pjaca - Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Henriquez (22'), 0:2 Henriquez (30'), 1:2 Mrsic (42'), 1:3 Henriquez (57'), 1:4 Coric (78'), 1:5 Hodzic (80') Trener Dinama Zoran Mamic je u najavi susreta naglasio kako ne razmislja o naslovu prvaka, nego da "odigra sto bolju utakmicu protiv jako dobre momcadi s odlicnim trenerom".

"Naslov ce doci", kazao je Dinamov strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dosao je! Modro sunce zasjalo je nad Splitom, Decima je sletjela u narucje dinamovcima, a Angelo Henriquez ponovno je pokazao kako je kvalitetan igrac. Cileanski napadac zabio je hat-trick na Parku mladezi, i jos vise zagolicao mastu Louisu Van Gaalu, strategu Crvenih vragova koji, prema pisanju engleskih medija, Dinamovu zvijezdu zeli vratiti na Old Trafford.

Dinamo je odlucno krenuo po Decimu, te su vec u prvoj minuti Coric i Fernandes odigrali dupli pas, a Fernandes je pucao s ruba kaznenog prostora. No, njegov udarac otisao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. minuti domacin je odgovorio udarcem Glavine nakon prodora Roga, no njegov udarac nije bio precizan.

U 7.minuti Dinamo je imao sjajnu priliku. Pivaric je ubacio s lijeve strane, Pjaca pucao glavom sa 7-8 metara, a Zagorac sjajno obranio njegov udarac. Pivaric ove sezone zaista odlicno igra u Dinamovom dresu, i trenutno je jedan od najboljih igraca zagrebacke momcadi. To je pokazao i u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22. minuti Dinamo je poveo. Henriquez je pucao po podu, Zagorac pogodio stranu i rukom dirao loptu, no udarac je bio prejak.

Modri stroj tu nije stao, nego je prebacio u visu brzinu. Zoran Mamic je inzistirao na daljnjoj agresiji na domace nogometase, i nagrada je dosla vec u 30. minuti. Henriquez je ponovno zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ademi je odlicno prosao kaznenim prostorom i ubacio na drugu stativu gdje je sve pratio Henriquez i lako postigao svoj drugi pogodak. Domaci nogometasi nisu se predavali, te je Split je u 42. minuti smanjio golom Mrsica.

U drugom poluvremenu Dinamo je nastavio istim tempom, i u 78. minuti Dinamov tinejdzer Coric je zabio golcinu koju ce jos dugo pamtiti. Sjajni mladi nogometas Dinama uzeo je loptu na 30-ak metara, dosao malo blize golu i prekrasnim udarcem pogodio suprotni gornji kut. Neobranjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije poslije novi pogodak za Dinamo. Strijelac je ovoga puta bio Hodzic, koji je pola minute prije usao umjesto Henriqueza.

Dinamo tako nastavlja sjajnu sezonu bez poraza (24 pobjede, osam nerijesenih) i na najboljem je putu da izjednaci onaj rekord Hajduka iz daleke 1950. (deset pobjeda i osam remija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo