VIDEO: / Uoči 'utakmice života' Bosanci derneče po Latviji

Nogometaši BiH u 6. kolu kvalifikacija za SP gostuju u Latviji gdje se bore za povijesni plasman na SP, a njihovi navijači se uoči vrlo važne utakmice odlično zabavljaju, odnosno 'derneče'.

7.6.2013.
12:53
VOYO logo

BiH je vodeća momčad skupine G kvalifikacija za SP u Brazilu sljedeće godine, a igrači i navijači vjeruju da će kod Latvije uzeti nove bodove i tako napraviti još jedan korak prema svom prvom Mundijalu.

Prema pisanju kolega s portala Sport.ba, Latvija je preplavljena 'žuto-plavim' navijačima kojih se na tribinama stadiona u Rigi očekuje nekoliko tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fanatikosi se odlično zabavljaju u gradu, što se može vidjeti i na videima objavljenima na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić zna da neće biti lako doći do pobjede, ali vjeruje da će u tome uspjeti uz brojne navijače.

"Poštujem našeg protivnika, ali mi smo došli ovdje pobijediti, nemamo drugog izbora. Treba očekivati jak otpor, oni vjerojatno imaju manje motiva od nas. Nama je ovo utakmica života i vidjet će momci kada izađu na teren kakvu podršku imamo. Bit će kao da se igra u Zenici", izjavio je izbornik Sušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ima večeras priliku da eventualnom pobjedom kod Latvije dođe na korak do povijesnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši susjedi nikada u svojoj povijesti nisu okusili slast igranja na smotri najboljih svjetskih selekcija, a u ovim kvalifikacijama se nalaze u više nego izglednoj poziciji.

Uoči večerašnjeg susreta, 'Zmajevi' se nalaze na prvom mjestu u skupini, s tri boda ispred Grčke i pobjedom bi došli nadomak osvajanja prvog mjesta i automatskog plasmana u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik BiH Safet Sušić i navijači najviše nade polaže u prvog strijelca europskog dijela kvalifikacija za Brazil Edina Džeku i mladog virtuoza talijanske Rome Miralema Pjanića.

"Svjesni smo da nas očekuje iznimno težak susret, ali kvaliteta je na našoj strani. Iskreno, uopće se ne zamaram statistikom i ne brine me hoću li kvalifikacije završiti kao prvi strijelac. Puno je bitnije da mi večeras pobijedimo Latviju, a neka strijelac bude tko god", rekao je Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama nije samo ova utakmica bitna, već svaka do kraja ovih kvalifikacija. Nema se puno šta kalkulirati. Nama je potrebna pobjeda i u Rigu smo došli pobijediti. Pokazali smo u prvom susretu (4:1 pobjeda BiH u Zenici op.a.) da smo bolja i kvalitetnija ekipa od Latvije. Oni imaju svojih prednosti, ali ukoliko mi budemo na željenom nivou, pobjeda neće doći niti u jednom trenutku u pitanje. Želimo pobjedom obradovati svoje navijače, koji nas prate gdje god da igramo", rekao je Miralem Pjanić.

Osim igrača na terenu, uz Zmajeve će večeras biti i njihova ikona, sjajni kolega-komentator Marjan Mijajlović, o kojem je Sportski.hr već pisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijajlović prenosi utakmicu za bosansku televiziju FACE TV, a zanimljivo je da se njegova popularnost među navijačima BiH može ravnopravno mjeriti sa popularnosti koju uživaju Džeko ili Pjanić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo