NAUČIO LEKCIJU PRIJE ČETIRI GODINE: / 'Hrvatska ima sjajnu momčad, jedan je od favorita Eura'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Španjolski izbornik Vicente del Bosque vodi svoju momčad na Europsko prvenstvo s jasnim ciljem - to je osvajanje trećeg uzastopnog naslova kontinentalnog prvaka.

6.6.2016.
13:11
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska je prije dvije godine doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kao branitelj naslova je ispala već u grupnoj fazi natjecanja. Del Bosque je uvjeren da se njegovoj momčadi to u Francuskoj neće ponoviti i da je sposobna još jednom zasjesti na tron.

'Svi znamo Modrića, Rakitića, Kovačića'

"Imamo jasan cilj, a to je obrana naslova od prije četiri godine. U istoj smo situaciji kao na Euru 2012., ali sada imamo malo veću odgovornost jer branimo dva uzastopna naslova. No, moramo razlikovati cilj i obvezu. Osvajanje naslova nikako ne može biti obveza", naglasio je Del Bosque u razgovoru za Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, DANIEL MIHAILESCU
Image
Foto: AFP, DANIEL MIHAILESCU

Vicente del Bosque

Španjolska će na Euru igrati u skupini D u kojoj je i Hrvatska. Dvije će se reprezentacije sudariti u 3. kolu, 21. lipnja u Bordeauxu, a Del Bosque ima izrazito visoko mišljenje o našoj nacionalnoj momčadi.

"Nije ni potrebno spominjati kakvu kvalitetu ima Hrvatska. Svi znamo Modrića, Rakitića, Kovačića, Halilovića, ali Hrvatska ima još puno vrlo dobrih igrača. Riječ je o sjajnoj momčadi. Sjećamo se koliko smo se namučili da je pobijedimo na Euru prije četiri godine", dodao je 65-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njemačka, Francuska, Italija, Hrvatska...'

A koliko poštuje Hrvatsku, Del Bosque je dokazao i u odgovoru na pitanje o favoritima nadolazećeg natjecanja.

"Nije lako odrediti favorite. Njemačka je svjetski prvak, Francuska igra kod kuće i ima sjajnu momčad, Italija ima kompetitivni gen. A tu su i drugi o kojima se manje priča: Engleska, Belgija, Hrvatska, Poljska... Nemojmo zaboraviti da na ovakvim turnirima nije neobično da iskoči reprezentacija koju se ne spominje", zaključio je španjolski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo