NAPRAVLJEN PRVI KORAK: / Još jedan hrvatski prvoligaš odlazi u strano vlasništvo!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Još jedan hrvatski prvoligaš uskoro bi trebao dobiti strane vlasnike. Putem Rijeke i Istre 1961 u skorije bi vrijeme trebao krenuti i jedini slavonski prvoligaš Osijek.

10.10.2015.
16:39
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju Glasa Slavonije, njemački investicijski fond Hanseatisches Fußball Kontor uskoro bi i službeno trebao ući u vlasničku strukturu NK Osijeka. Nijemci su potpisali ugovor o kupnji 29 posto dionica od Gradske banke, a konačni cilje je preuzimanje većinskog vlasništva.

Dugogodišnji financijski problemi

"Dok Nijemci ne uplate novac posao nije gotov, ali ugovori su potpisani i sad bi sve dalje trebala biti stvar tehnike. Tijekom sljedećeg tjedna transakcija kupoprodaje dionica trebala bi biti okončana. To je prvi, ali iznimno značajan, korak prema ulasku njemačkog kapitala u NK Osijek", izjavio je Krešimir Grebenar, odvjetnik koji zastupa interese Hanseatisches Fußballa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek već dugo muče financijski problemi, pa je logično da se navijači nadaju kako ulazak Nijemaca u klub znači i bolje dane za klub iz Gradskog vrta.

Nemaju namjere stati na ovome

"Izvjesno je kako će određena sredstva, prema ranijim dogovorima, biti uplaćena NK Osijek za lakše tekuće poslovanje. Uglavnom, već sam ranije rekao kako moji klijenti nemaju namjeru stati na tih 29 posto udjela u vlasništvu, nego im je cilj steći većinski paket dionica, a o tome razgovori tek slijede", doda je Grebenar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, sljedeći cilj Nijemcima je otkup dionica koje u svojem vlasništvu ima Grad Osijek (oko 53 posto) čime bi postali većinski vlasnici kluba.

Glas Slavonije/Sportski.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo