Nakon sastanka saveza

NAPETO UOČI UTAKMICE: Navijači s hrvatskim obilježjima neće moći ući na Bakcell Arenu

Eurokvalifikacijski ogled Azerbajdžana i Hrvatske koji započinje danas u 18 sati po hrvatskom vremenu na Bakcell Areni biti će lišen vizualnog dekora hrvatskih navijača. Barem ako ćemo vjerovati informacijama koje dolaze iz Bakuaa.

Naime, Slobodna Dalmacija piše u srijedu bio poprište sastanka nogometnih Saveza Azerbajdžana i Hrvatske na temu gostujućih navijača, pri čemu je donesena odluka da publika na stadion ne smije s hrvatskim obilježjima. Konkretno, takvima će ulazak na Bakcell Arenu biti zabranjen.

HNS je ranije zabranio hrvatskim navijačima gostovanja za susrete protiv Azerbajdžana i Norveške, te im nije bio posrednik za ulaznice. U HNS -u vlada strah od izbacivanja iz natjecanja do kojeg bi moglo doći ako bi navijači napravili još jedan incident.

U strahu su ‘velike oči’

No, klub navijača hrvatske reprezentacije “Uvijek vjerni” putem priopćenja poslalo je poruku Šukeru i društvu iz Hiltona kako će oni ipak putovati u Baku i Oslo. Čitav strah od izbacivanja posljedica je poljudskog skandala u obliku iscrtavanja kukastog križa na Poljudu, vidljivog tijekom utakmice protiv Italije.

Zbog tog čina UEFA je kaznila Hrvatsku oduzimanjem jednoga boda, novčano u iznosu od 100.000 eura, dvjema utakmicama bez gledatelja i zabranom odigravanja utakmica na Poljudu u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Vrijedi istaknuti kako susrete u Bakuu ne osigurava policija već vojska, a ona nema puno razumijevanja za nestašluke. Stoga se navijačima koji su putovali u Baku savjetuje da ne rade incidente jer neće dobro proći. Kako bilo, navijači koji se nalaze na ulicama Bakua poručuju da će svejedno ući na stadion.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr