NAJBOLJA SPORTSKA VIJEST PROTEKLOG TJEDNA: / Braun oduzeo loptu Maldiniju!

Image
23.10.2016.
8:00
VOYO logo

Na tom turniru sudjelovao je, valjda jer smo domaćini, pa preko veze, i naš Dinamo. Međutim, ne onaj pravi, koji u svojoj konkurenciji od ovih gore navedenih klubova gubi po 7 ili 8 razlike kada se negdje slučajno susretnu, pa bi moguće slično bilo i protiv ove dječurlije, već isto tako njegova U-16 ekipa koju veoma uspješno vodi nekadašnji Dinamov igrač i, u jednom navratu čak i reprezentativac; Fabijan Komljenović. U toj jednoj utakmici kada je Koma odjenuo reprezentativni dres, da spomenem i to, ušao je u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije s klupe u 45. minuti, a već nakon nekih dvadesetak minuta igre u drugom poluvremenu, te jedva tri ili četiri kontakta s loptom, postigao je pobjedonosni pogodak za 1:0.

Poznata prezimena

Elem, njegova momčad mladih Dinamovaca koju već neko vrijeme uspješno vodi imala je veoma tešku skupinu, a u kojoj su odmah u prvoj utakmici ugodno iznenadili pobijedivši Milan s jednim golom razlike, pa onda - da pokažu kako to nipošto nije bila slučajnost - s rezultatom 4:2 razvalili spomenuti klub iz sjevernog Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo na ovoj prvoj utakmici, protiv AC Milana, a koja je bila poprilično gruba i prljava, onako tipično talijanska, dogodio se jedan povijesni trenutak kojemu su samo Sportske novosti posvetili polovicu jedne rečenice na dnu novinskog lista, ni ne shvaćajući važnost tog događaja, a ostali sportski mediji, jebatga, niti toliko.

"Braun je na sredini terena oduzeo loptu Maldiniju...", glasila je ta prva polovica rečenice, a koja se prestala baviti njima dvojicom čim je spomenuti Braun loptu proslijedio prema svome suigraču u vrhu napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je, međutim, tu itekako vrijedno za spomenuti, te bi se o tome svakako trebalo malo više pisati i razmišljati, činjenica je da su se na sredini tog neimenovanog terena negdje u Istri, susrele treće generacije Milanovih i Dinamovih igračkih legendi. Ovaj mali Maldini, naime, ponosni je potomak neprelaznog Paula, a koji je svoje prve kopačke i, naravno, talent, naslijedio od svoga podjednako slavnog oca Cesara. S druge pak strane, ovaj mali Braun koji mu je oduzeo loptu i zatim ga otresao sa sebe poput snježne pahuljice sa zimskog kaputa, može se prije svega pohvaliti svojim dedom Mirkom Braunom, a onda i ocem Davorom. Ovaj prvi je bio vrsni obrambeni igrač i član poznate uže obrane Dinama Škorić-Belin-Braun, te je s Dinamom nastupio i u finalu Kupa velesajmskih gradova 1963. protiv Valencije, a njegov sin Davor - standardan igrač u Ćirinoj šampionskoj generaciji iz '82. - ni danas, u veteranskoj ligi, ne propušta suparničke napadače da prođu pokraj njega.

Stopostotni Dinamo

Međusobni dvoboj ove dvojice još uvijek niti šesnaestogodišnjaka, a koji su zahvaljujući svojim slavnim prezimenima već sada dio nogometne povijesti, otišao je na stranu našeg klinca koji je par dana kasnije podigao i pobjednički pehar turnira. U finalu su s 2:0 pobijedili poprilično jaki i uigrani Red Bull Salzburg, a koji u napadu ima dvojicu tamnoputih igrača koji su vjerojatno već nekoliko puta proslavili svoj 16. rođendan i koji su, nota bene, za glavu viši i mnogo širi od svih Dinamovih obrambenih, pa i od Brauna koji se s njima cijelu utakmicu nosio na jednoj iznimno visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamova U-16 momčad postala je tako jedina ekipa sa stopostotnim učinkom na ovom prvom turniru takve vrste, ali zasigurno ne i posljednjem, te je pokazala kako se naši mladi igrači bez problema mogu nositi sa svima u Europi. Isto tako, pokazali smo snažnu klupsku tradiciju, poput one Milanove, a koja se ogleda u ovoj trećoj generaciji igračkih legendi koja upravo sada, na najbolji mogući način, brani klupske boje.

Uspjeh je to - ne mogu to dovoljno naglasiti, a pogotovo ne u vrijeme kada sportske rubrike pune vijesti kojima je mjesto zapravo u crnoj kronici, te prepucavanja između nogometnih sudaca, njihovih odvjetnika i TV komentatora, koja su često, primijetili ste, prelazila granicu dobrog ukusa - vrijedan dakle, svake pohvale i, kojemu bi se svakako trebalo više posvetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće da bi nam to i u budućnosti, kada ovi mladi igrači dospiju do seniorskih selekcija, donijelo neke bolje europske rezultate nego što ih, evo, sada postižemo s igračima koji su za Dinamo Zagreb prvi put čuli kada su na izvodu iz banke vidjeli da im je sjela prva plaća.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo