DUHOVI IZ PROŠLOSTI

MOURINHO ZNA ZAŠTO GUBI: Portugalac je našao krivca za tri vezana poraza

U razmaku od 10. do 18. ovog mjeseca Manchester United odigrao je tri utakmice bez bodovnog učinka. Slavili su protiv sastava kojeg vodi Jose Mourinho Manchester City (Premier liga), Feyenoord (Europska liga) i Watford (Premier liga). Proslavljeni portugalski trener zna i zašto je njegova momčad nanizala poraze.

Kriv je, uvjeren je Mourinho, njegov prethodnik na Unitedovoj klupi Louis van Gaal odnosno njegovo inzistiranje na taktici koje je rezultiralo time da su igrači koje sad on vodi izgubili na samopouzdanju i kreaciji. Tri mjeseca nakon što je zasjeo na klupu kluba s Old Tafforda Mourinho se i dalje bori s duhovima prošlosti. Prijateljima se, javlja Mirror, povjerio da su njegovi igrači izgubljeni zbog stila igre kakvog im je nametao Nizozemac kojem je upravo on bio pomoćnik u danima koje su proveli u Barceloni (1997.-2000.).

“Psihološki mamurluk” fraza je koju je upotrijebio izvor pri opisu onog za što Mourinho krivi svog prethodnika zbog kojeg svoje braniče pokušava sada ‘preodgojiti’. Morali su oni dvije godine čučati na svojoj polovici travnjaka i osigurati veći posjed lopte dok je Mourinhova ideja upravo suprotna – on od njih traži uključenje u igru u napadačkoj fazi koju zasad ne dobiva u željenoj mjeri.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr