Najveći nogometni posao godine: 300 milijuna eura za velikana!

Nadomak je realizacija najvećega ovoljetnog nogometnog transfera, samo što u pitanju nije igrač već klub: Massimo Moratti spreman je konačno prodati Inter...

19.7.2013.
11:24
VOYO logo

Konkretnije, La Gazzetta dello Sport piše u izdanju od petka da je vlasnik i predsjednik milanskog kluba nadomak odluci da za 300 milijuna eura proda 75-postotni vlasnički udio. Kupac je indonezijski tajkun školovan u SAD-u Erick Thohir, koji u operira ponajprije u medijskoj industriji, premda je nasljednik u obitelji koja je bogatstvo stekla u auto-industriji i investicijskom bankarstvu. Obiteljsko bogatstvo procjenjuje se na više od 20 milijardi dolara.

Kao mudar biznismen, 43-godišnji Indonežanin želi zadržati Morattija na vodećoj menadžerskoj funkciji u klubu, te će tako 68-godišnji Talijan vjerojatno zadržati dužnost izvršnog predsjednika. Klub u kojem će zadržati 23.3% (1.6% ostalo bi Pirelliju) vlasničkog udjela Moratti bi s Thohirom vodio u sinergiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj projekta izgradnja je jakoga sportskog međunarodnog branda, posebno na području Jugoistočne Azije.

Thohiru je cilj sanirati klupski dug i revitalizirati ga u marketinškom i komunikacijskom smislu. Planira financije dovesti u ravnotežu kroz sljedeće dvije sezone, te nakon toga početi ostvarivati stabilan ekonski rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/6EJDWAe-gfw

Osnova na kojoj bi ga trebalo postići jest pitanje stadiona: novi bi vlasnik ili gradio novi, čime bi dosadašnjih 25 milijuna eura prihoda od utakmica podigao na 80-100 milijuna, ili bi momčad ostavio da igra na San Siru dok bi klupske prostorije i nogometnu akademiju sagradio na zemljištu koje bi kupio u prigradskom naselju Trotto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo