‘Oni su ili glupi ili bolesni, a više od svega potpuno jadni’

Bivši talijanski reprezentativac Marco Materazzi otvoreno je priznao što misli o ljudima koji su umiješani u namještanje utakmica u talijanskom nogometu.

Talijanski nogomet trese nova afera. Nakon Calciopolija 2006. godine kada je Juventus izbačen u drugu ligu, istražitelji su opet počeli sumnjati u poštenje talijanskih igrača. I dok se imenima može samo spekulirati, svoje mišljenje o svemu dao je bivši igrač Intera Marco Materazzi.

“Tko god namješta utakmice je jadan. Ti ljudi su ili glupi ili blesavi, a više od svega su potpuno jadni. Ne mogu vjerovati kako mogu to raditi kada na svijetu ima toliko navijača koji strastveno gledaju i prate nogomet, te bodre svoje momčadi gdje god igraju”, rekao je popularni Matrix.

2006. godine probleme u domaćem nogometu Talijani su zasjenili naslovom svjetskog prvaka u Njemačkoj.

“Mi smo imali jaku momčad i igrali smo dugo vremena zajedno. Prošli smo poniženja na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Koreji, kao i na Europskom prvenstvu u Portugalu. Iako je ova Italija mlada momčad, nadam se da mogu pobijediti kao što smo mi to učinili. Realno, bit će to vrlo teško”, zaključio je Materazzi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr