MARKO LIVAJA JE SAMO ZA NET.HR OTVORIO DUŠU: / 'Nije mi tijekom karijere bilo niti malo lako...'

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

Hrvatski napadač Marko Livaja jedan je od glavnih junaka 1. kola španjolske Primere.

27.8.2016.
10:00
AFP, FILIPPO MONTEFORTE
VOYO logo

Bivši igrač Hajduka, Intera, Cesene, Lugana, Atalante, Rubina iz Kazana i Empolija oduševio je u svom prvom ligaškom nastupu za svoju novu momčad Las Palmas, s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor.

START ZA PAMĆENJE: Novi Hrvat u španjolskoj Primeri debitirao s dva pogotka!

Livaja je sa dva gola prije pet dana srušio veliku Valenciju (pobjeda Las Palmasa 4-2) na Mestalli. Prvi pogodak je postigao glavom, drugi je postigao u situaciju kad je sam izašao na vratara Valencije Ryana i još jednom šokirao domaće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji puni su hvale na račun Hrvata, već su ga sad proglasili najboljim potezom Las Palmasa. Uz to, španjolska Marca ga je uvrstila u momčad kola. A čovjek je tek došao u Španjolsku. Kako ona stara narodna poslovica kaže, ako se po jutru dan poznaje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Godi ti kad mediji pišu takve stvari o tebi. Ali...'

"Haha da, baš tako. Sigurno da mi je drago zbog takvog početka u Las Palmasu, dva gola Valenciji i prije svega pobjeda moje momčadi i velika tri boda na samom početku sezone. Godi ti to kad pišu mediji takve stvari o tebi. Ali tek sam došao ovdje, moram puno toga još pokazati", počeo je svoju priču za Net.hr Marko Livaja i osvrnuo se na očekivanja koja su stavljena ispred njega dolaskom u Primeru.

'Odgovara mi španjolski nogomet'

"Da budem iskren, nisu neka velika očekivanja stavili ispred mene. Znaju oni i sami da sam prvi puta ovdje. Ali mi očito jako odgovara taj španjolski stil nogometa. Tu se na treninzima cijelo vrijeme radi s loptom, naglasak je na igri. Dok, primjerice, u Italiji se više toga bazira na taktici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽELI SE SMIRITI NA KANARIMA: ‘Čeka me veliki posao u najboljoj ligi svijeta, želim odraditi ugovor do kraja’

Ljestvica strijelaca govori sve. Gerard Moreno i Luis Suarez tri gola, Gareth Bale, Ruben Castro, Marko Livaja, Messi, Mina i Vietto sa po dva postignuta gola... Nekako je lijepo biti dio tog izabranog društva. Kao što bi se reklo, uvijek je ljepši pogled odozgo...

Image
Image

'Trenutno ne razmišljam o reprezentaciji'

"Je u svakom slučaju. Ali ne treba se s tim opterećivati. Idemo dalje..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovakvim igrama niti reprezentacija Hrvatske nije daleko...

"Iskreno, trenutno niti ne razmišljam o tome".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro, ali u svakom slučaju bi vam godio poziv izbornika Ante Čačića za neku od nadolazećih kvalifikacijskih susreta za SP u Rusiji 2018. godine.

"Naravno da bi, ali kao što sam kazao, ne razmišljam trenutno o tome. Ima ljudi koji sve to prate, tako da...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dosta sam toga prošao u karijeri'

Iako s tek napunjene 23 godine, iza sebe imate iskustvo igranja Serie A, ruske Premier lige i sad gradite iskustvo u Primeri.

Image
Image

"Istina, dosta sam toga prošao u karijeri. U Italiji sam imao zaista dosta posudbi. Svaka posudba mi je nešto donijela, dala mi jedno posebno iskustvo. Iako nekad niti nisam htio ići na posudbu. Sad počinjem novu priču u Španjolskoj, ligi koja je priča za sebe. I tu želim dosta toga napraviti. Da vam budem iskren, nije mi tijekom karijere bilo niti malo lako. Ali hvala bogu, uvijek sam imao potporu obitelji, moje Iris, a sad kad je došla beba to mi je motiv više da budem još bolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad si na posudbi, nije ih briga za tebe'

Kazali ste da vam nije bilo lako u karijeri. Na što točno mislite?

Image
Image

"Pa primjerice, u Rusiji kad sam igrao za Rubin iz Kazana zadesila me ozljeda trbušnog zida. Nakon toga mi nisu vjerovali da sam ozlijeđen. Pa sam to morao dokazivati. A još u to nisam bio njihov. U Italiji ih je pak, u svakom klubu, bilo briga za mene. Znate, kad si na posudbi, kad nisi njihov igrač, guraju te u drugi plan. Drugačije te gledaju. Jednostavno nisi njihov. E sad u Španjolskoj je drugačija priča. Tu sam ovog ljeta došao kao slobodan igrač, sad imam s njima potpisan četverogodišnji ugovor i odmah te guraju, daju ti šansu. Njihov si. Koštaš ih, žele te što više koristiti. I sam time dobivaš više šansi, dobivaš priliku. I to je ono što je najbitnije", objašnjava Livaja kojeg u nedjelju u sklopu 2. kola Primere čeka domaći sraz protiv Granade (18. 15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna utakmica za dokazivanje za Marka i to nakon sjajnog početka koji će mu, sasvim sigurno, biti vjetar u leđa da i Granadi zabije koji pogodak.

Granada kao novi izazov

"Bit će to teška utakmica. Oni su jaka momčad, u prvom kolu su remizirali protiv Villareala 1-1. Ali mislim da i protiv njih možemo doći do bodova. A što se tiče mene, nitko sretniji od mene da zabijem pogodak. Ali zaista ne razmišljam o tome, bitno mi je samo da moja momčad pobjedi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je struka postavila očekivanja pred momčad? Prošle sezone Las Palmas je završio na jedanaestom mjestu.

"Za sad je najbitnije ostati u ligi. Momčad se za ovu sezonu pojačala s dva iskusna igrača. Ali La Liga je jaka. Tu gotovo, ako izuzmemo Barcelonu, Real Madrid i Atletico Madrid, svatko svakog može pobijediti. Bit će zanimljivo u svakom slučaju", završio je Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo