Mario Stanić rasturio Mamića, Šukera i Štimca! NEEEE

'Ne mogu a da se ne osvrnem na zadnje događaje koji pune novinske stupce.

16.5.2012.
11:26
VOYO logo

Nogomet je već odavno prestao biti samo igra ili sport, to znaju i ptice na grani. Da je nogomet bussines i da u njemu ima puno politike - i to nam je poznato. Zato ta famozna riječ 'koalicija' je nekako najprikladnija. Kod nas ta riječ živi i opstaje jer svi koaliraju.

Sve ima svoju cijenu i kad se pojavi zajednički interes, svi su spremni koalirati, to jest križati se! Mora da ste kao i ja čuli za pojam genetički inžinjering. Ne znam što to točno znači, ali mislim da se radi o mijenjaju genetskog koda raznoraznih vrsta povrća i voća ili čega vam god padne na pamet. Osobno to shvaćam kao križanje svega i svačega. E, tako se i mi križamo (mijenjamo genetsku strukturu) zbog zajedničkog interesa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko bi rekao da interes može, recimo plavu ribu obojiti u fluorescentno žutu i obrnuto. Prije par godina ili mjeseci neke stvari, a i ljudi, su bili nespojivi. Kako kukuruz, koji po svojoj prirodi ima žutu boju, raste na stabljikama i ima tvrde plodove, odjednom postaje mekan poput pomidora?! Tipična žuta boja se mijenja u zrelu crvenu kad dođe vrijeme zajedničkih interesa. Da bi opstali u surovoj prirodi, ne mari se previše za umjetnički dojam. Nije ni ukus toliko bitan, važno je da nas vežu iste stvari, to jest interes. Slikovito sam objasnio umjetnu koaliciju (križanje) u kojoj glavne uloge igraju i moje kolege.

Kad imate nešto umjetno, a to znači neprirodno, onda znate da to nema apsolutno nikakav miris. Može lijepo izgledati, može vas i izgledom zavarati, ali ne za dugo... Bez okusa, mirisa i prirodnih boja je teško živjeti, ljudi se jednostavno brzo zasite umjetnih tvorevina. Osobno nemam ništa protiv neprirodnih stvari ali im ne vjerujem. To je jednostavno u meni i to je isključivo moj stav. Tako ja ne vjerujem niti u ovu koaliciju, jer sam po prirodi veoma sumnjičav kad se spajaju po meni nespojive opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Držimo se za ruke da si oči ne iskopamo', rekao je jednom Ćiro Blažević na pitanje kakav je odnos između njega i tadašnjeg predsjednika Mikše. Upravo u toj kratkoj rečenici je puno toga otkriveno i poprilično jasno ukazuje kakav ce biti odnos između novog trojca Šuker-Mamić-Štimac. Možda krivo vidim, možda pretjerujem, ali svu trojicu donekle poznajem i usudim se prognozirati njihove odnose. Tri vozača žele voziti jedan te isti auto, šest ruku na volanu jednog te istog auta voze poput pijanca!

Alfa i omega Hrvatskog nogometa do jučer je glasno poručivao 'Nećeš razbojniče!', a danas kao portir u Rusanovoj širom otvara vrata i izgovara 'Izvolite gospodine'. Isti nam je interes, isti nam je cilj i zato u ova teška vremena mi koaliramo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika koja je izasla u novinama, gdje se Šuki i Štica tajno sastaju, toliko tajno da ih cijela Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i ostatak Europe jasno vidi. Slika govori tisuću riječi, kaže neka stara poslovica, a slika njih dvojice je besprijekorno čista. Ne znam, nije mi jasno da li su se željeli pokazati ili sakriti. Ako je to bio tajni sastanak, onda je lako zaključiti da se nisu nikad igrali skrivača kad su bili mali. Na fotki se jasno vidi i aktovka kojoj je teško naslutiti sadržaj. Možda je unutra laptop ili možda keks domaćica koji se obično nosi kad se ide u goste, ili kalendarski raspored kvalifikacijskih utakmica za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo... Zajebavam se ja i dobro mi ide, ali zajebaju se i svi protagonisti ovog članka.

Za nepunih mjesec dana Hrvatska igra na Euru i nije mi jasno da nekad veliki igrači imaju tako loš tajming. Stvarno sam razočaran njihovim tako lošim osjećajem za vrijeme. Nisam siguran tko je od njih trojice manipulator, a tko je izmanipuliran. Misliti na sebe i na osobni interes je prirodno i tu nema ništa loše. Međutim, raditi to pred sam početak Eura i to na ovakav način, po mom mišljenju je vrlo neinteligentan potez. Pa kakav je to signal i poruka igračima i javnosti, sad kad je reprezentaciji najpotrebniji MIR?! Pa zar nam nije stalo do što kvalitetnijeg nastupa naših reprezentativaca i nije li sam nastup na Euru važniji od kvalifikacija za svjetsko koje je još daleka budućnost?! Otkad je to briga za prekosutra važnija od današnjeg ili sutrašnjeg dana?! Valjda današnji dan određuje sutrašnji, a ne obrnuto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo te iste igrače ćete i vi voditi. Imat ćete sastanke s njima i tražiti od njih lojalnost, povjerenje, zalaganje i nadasve pošten pristup. Igrači čitaju između redova jako dobro i nemojte ih podcjenjivati bez obzira što će svi oni držati jezik za zubima. Napravili ste veliku uslugu Ircima, Španjolcima i Talijanima. To vam je moja poruka i moj stav - ako vas zanima. Naša reprezentacija ovako pripremljena i ispraćena, što god napravi na Euru - puno je, i previše je. A ja, zbog svih ovih stvari koje sam naveo u kolumni, jednostavno vam ne vjerujem. Imam pravo da se izjasnim i poručim svima koji vole nogomet i repku da je moja vjera u vas ishlapila istog časa kad ste odabrali krivi trenutak za turbulencije pred jednu od najvećih i najvažnijih nogometnih smotri.

Nemojte mi previše zamjeriti, ja sam samo iskren. Iskrene riječi nisu uvijek lijepe, a lijepe riječi nisu uvijek iskrene. Da ne mislite da sam svetac, moram reci da možda i ja ne bih birao sredstva na putu da postanem izbornik ili prezidente HNS- a , ono što bih birao je sigurno vrijeme ili u nogometnom žargonu rečeno timing. Tajming vam je užasan i to je zapravo poruka ove kolumne. Nije mi namjera braniti Bilića ili Markovića, nije mi namjera niti pljuvati po vama, ovo je pokušaj obraniti ono malo dostojanstva što je ostalo u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Aktualnom stručnom stožeru i igračima želim puno sreće na Euru uz poruku 'igrajte opušteno jer nemate što izgubiti. U vaše zalaganje i pristup ja ne sumnjam, jer ne postoji nitko, ali baš nitko tko bi volio više od vas samih da se napravi dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu da je šutnja zlato i ja sam skoro 40 godina šutio i bio zlatan, ali ne Ibrahimović - sada sam više Ibrahimović, a manje zlatan!", poentirao je Super Mario za portal Igralište.hr.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo