MANDŽUKIĆ = IBRAHIMOVIĆ: / Hrvatski reprezentativac u Juveu ima identičan učinak svjetskom asu

Image
Foto: AFP

Sklonost omalovažavanju učinaka igrača s hrvatskom putovnicom, neovisno o sportu i njihovim uspjesima, često biva demantirana statističkim pokazateljima.

21.9.2017.
12:41
AFP
VOYO logo

Sigurno ne može biti slučajno da je napadač hrvatske nogometne reprezentacije nezamjenjiv igrač u redovima talijanskog prvaka u kojem igra na poziciji lijevog krila i u kojem je obožavan od navijača koji vrednuju trud i litre znoja, čak onda i kada 'opipljivog' učinka nema. Kod Mandžukića, opet, niti to nije slučaj kako u ovoj sezoni tako i od početka njegove karijere u redovima najjače talijanske momčadi.

Ukratko, Mandžukić je kroz pet ligaških ogleda u Seriji A ostvario učinak od po dva pogotka i dvije asistencije, s time da je ovaj posljednji, koji je stigao nakon sjajnog udarca glavom u padu, bio i jedini na utakmici protiv Fiorentine odnosno vrijedan tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširi li se njegov učinak na cjelokupnu karijeru u klubu iz Torina dolazi se do nevjerojatne usporedbe s ponajboljim svjetskim napadačem/igračem Zlatanom Ibrahimovićem koji je dres istog kluba nosio od 2006. do 2009. godine. Naime, javlja La Gazzetta dello Sport, Mandžukić je protiv Fiorentine odigrao svoju 92 utakmicu za Juventus u redovima kojeg ima učinak od 26 golova (i 16 asistencija). Nevjerojatno i istinito, u jednakom broju odigranih susreta za klub isto je toliko golova postigao i neuništivi Ibrahimović, napadač u kojeg nitko nikad nije sumnjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo