MA KAKVI MESSI I RONALDO: / Španjolci izabrali najboljeg igrača u povijesti La Lige

Image
Foto: AFP, PEDRO ARMESTRE

Španjolski institut za nogometnu povijest i statistiku duže je vrijeme provodio opsežno istraživanje tko je najbolji igrač u povijesti Primere, s početnom sezonom 1928/29. i zaključnom 2015/16.

11.10.2016.
13:01
AFP, PEDRO ARMESTRE
VOYO logo

Madridski dnevni sportski list Marca piše kako je pobjedu na kraju odnio legendarni napadač Reala Raul Gonzalez, na drugom mjestu se našao César Rodriguez, legenda Barce iz 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, dok je na trećem mjestu završio Telmo Zarra, kultni golgeter iz Bilbaa.

REALOV REKORDER O HRVATSKOM VEZNJAKU: ‘Skidam kapu za ono što radi Luka Modrić’

Istraživanje na uzoru na košakaško

Istraživanje se provodilo po uzoru na košarkaško valoriziranje individualnih učinaka pojedinih igrača. U istraživanju se puno uzelo u obzir i statistički parametri kao što su postignuti pogoci, broj nastupa, broj minuta provedenih na terenu, pa čak i autogolovi i crveni kartoni koji su donosili negativne bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi najbolje plasiran od svih aktivnih igrača

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, argentinski majstor Lionel Messi, najbolje je plasiran od svih aktivnih igrača. Zvijezda Barcelone završila je na četvrtom mjestu, dok je recimo Cristiano Ronaldo na tek 23. mjestu, David Villa je 32., veliki nogometaš Barcelone i jedan od najvećih veznih igrača svijeta Xavi Hernandez 49., a slavni Iker Casillas 62.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako malo bolje pogledate same rezultate, vrlo lagano i sami možete zaključiti kako su na najboljim mjestima završili napadači koji su dugi niz godina igrali u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo