LUDNICA U SERIJI A: / U hladovini Napolijeve i Juventusove sjene briljira - Perišićev Inter

Image
Foto: AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
16.10.2017.
11:14
AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
VOYO logo

Jednako tako ne djeluje baš pošteno u trenucima njihove drame, a tu riječ nakon šest pobjeda, jednog remija i jednog poraza treba staviti pod debele navodnike, gurati godinama dominantnu talijansku momčad pred svjetla reflektora u trenucima kada ondje u potpunosti zasluženo mjesto mora imati savršeni Napoli. Klub koji godina radi odličan posao u ovoj sezoni radi to i bolje od ostalih, pa nakon osam odrađenih susreta ima jednako toliko pobjeda uz moćnih +21 u razlici pogodaka.

Image
LUDI DERBY DELLA MADONNINA: /

Fantastični Mauro Icardi zabio hat-trick, Perišić asistirao za drugi gol Intera

Image
LUDI DERBY DELLA MADONNINA: /

Fantastični Mauro Icardi zabio hat-trick, Perišić asistirao za drugi gol Intera

Start iz snova

No, dok se piše o Juventusu i Napoliju, iza 'brda' svoj put prema tronu - u priličnoj hladovini sjene koju na njih bacaju ova dva kluba - vozi milanski Inter, uz lidera ljestvice jedina neporažena momčad prvenstva. Neporažen je Inter i nakon nedjeljnog ogleda svih ogleda, odličnog gradskog derbija u kojem su minimalno svladali Milan u utakmici s pet pogodaka (3-2). Za sjajan nastavak niza u kojem je sad sedam pobjeda i jedan remi, što je i Interov start u sezonu kakvog navijači tog kluba ne pamte punih petnaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je razloga za ovakav start, neki su istaknutiji od ostalih, a nekako se najviše ističe – trener. Bez taktičkih zamisli Luciana Spallettija, Inter sigurno ne bi bio gdje je i što u ovom trenutku jest. Prihvatio se ne baš zahvalnog posla 58-godišnji stručnjak u lipnju ove godine, preuzevši klub koji je u prošloj sezoni zauzeo sedmo mjesto ljestvice sa 29 bodova zaostatka za prvakom. Usput, stigao je iz u prošloj sezoni drugoplasirane Rome...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu obranu Inter igra reći će podatak da je momčad u aktualnoj ligaškoj sezoni primila tek pet golova, od čega dva u Milanskom derbiju, ali se uz sjajnog (i već odavno dokazanog Maura Icardija) njegov najbolji posao očituje u uspješnom odrađenom lobiranju koje je rezultiralo time da u klubu ostane Ivan Perišić.

Spallettijev posao sezone je Perišić

Hrvatski nogometni reprezentativac cijelo je ljeto bio na izlaznim vratima kluba pri čemu se posao sa Manchester Unitedom činio kao gotova stvar. Jose Mourinho je o Perišiću govorio kao o igraču oko kojeg će graditi momčadi, a Spalletti igrao svoju igru objašnjavajući svom krilnom nogometašu potencijal momčadi za najveće dosege. Od Perišića je dobio igrača koji najbolje loptama hrani neumornog i neumoljivog Icardija, strijelca hat-tricka u Derby della Madonnini, i igrača koji je u ovoj sezoni na već devet ligaških pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je suradnja Perišića i argentinskog napadača najbolje će reći podatak da niti jedan igrač od sezone 2015/16, dakle Perišićeve premijerne u Interu, ne poslužuje Icardija poput njega (13 asistencija). U Icardiju je, pak, Spalletti dobio brutalnu napadačku silu koja bi mogla prebaciti prošlosezonski učinak od 24 pogotka u Seriji A i koja sve frustracije zbog klupe u argentinskoj izabranoj vrsti liječi na talijanskim travnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakav je Milanski derbi Icardi, prvi strijelac hat-tricka u ovim utakmicama u posljednjih pet godina, odigrao kazuju ove brojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabije brojke, ali puni plijen

S druge, poražene strane ostaje dojam da će u Milanu, nakon 200 milijuna eura uloženih u izgradnju momčadi ovog ljeta, morati ponovno posegnuti u džep, ali ovaj put će čelni ljudi kluba u kupnju – trenera. Vincenzo Montella 'visi' već dulje vrijeme i pitanje je kad će 'pasti'. Spominjao se, ali to su mogli očekivati samo oni s najvećom dozom optimizma, napad na naslov prvaka, no četiri pobjede i četiri poraza idu samo u prilog prosječnosti, baš kao i deseto mjesto poretka 20 klubova u borbi za naslov najbolje talijanske momčadi.

Rezultati ne prate uloženo, premda Milanovim igračima treba odati priznanje za dva povratka iz rezultatskog minusa protiv momčadi s najboljom obranom u Seriji A. Imala je poražena momčad i veći posjed lopte, veću preciznost u dodavanjima i veći broj udaraca prema suparničkim vratima, no mala je to utjeha nakon večeri bez boda. Svakako ne i Interov problem koji svjetla reflektora pušta drugima, a svoje odrađuje ne zadivljujuć način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo