LUDILO BRALE: / Sve gori u čast Hajdukovog 105. rođendana

Image
Foto: Screenshot: You tube

Splitski Hajduk slavi 105. rođendan, a navijači splitskih Bijelih diljem Hrvatske bakljadom slave rođendan svog voljenog kluba.

13.2.2016.
14:17
Screenshot: You tube
VOYO logo

'Upali ste nepozvani, bez kucanja, poput pravih hajduka. Neka vam je to ime. Kao što znate, a to smo vas u školi učili, ta riječ označava u našem narodu i u našoj legendi sve što je najljepše. Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome i zaštita slabome. Klub neka se Hajduk zove", poznati je monolog iz kultne serije Velo misto koji najbolje dočarava ulogu Hajduka za cijelu Dalmaciju.

Odlukom Carskog namjesništva u Zadru 13. veljače 1911. osnovan je Hajduk. Četvorica splitskih studenata - Fabijan Kaliterna, Vjekoslav Ivanišević, Lucijan Stella i Ivan Šakić uz pomoć Vladimira Šore osnovali su Hajduk, a profesor Josip Barač nadjenuo je ime klubu nakon što su ga bučni studenti posjetili. Od tada, Dalmacija živi za svoj Hajduk. Kolika je ljubav Torcide prema svojim Bijelima, može se vidjeti u svakom kutku Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk prešao jubilarnu brojku od 20 tisuća članova ove godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači rođendan svog Hajduka slave kako i dolikuje ultrasima, pirotehnikom. Pa su tako u Splitu zapaljene dimne bombe. Istovremeno, s bakljadama širom zemlje, Hajduk je nekoliko sati pred 105. rođendan prešao jubilarnu brojku od 20 tisuća članova u prvih mjesec i pol ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je to stvar za Hajduk i navijače Hajduka, koji su učlanjivanje u klub postavili kao jedan od najvažnijih navijačkih i klupskih poteza u ovoj godini. Sinoć je doslovno sve gorilo. Navijači su od Đakova, Lošinja pa do Pakoštana, Splita i Dubrovnika palili baklje i slavili ljubav prema svome klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sve sinoć izgledalo, možete pogledati u videima ispod...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo