Ždrijeb Lige prvaka: Svijet dočekao veliku utakmicu!

Ždrijeb UEFA-ine Lige prvaka odredio je parove četvrtfinala. Real će tako na noge ciparskom APOEL-u, dok će Barcelona imati puno teži posao protiv talijanskog prvaka Milana.

U polufinalu će su susresti pobjednici utakmica Marseille – Bayern i APOEL – Real Madrid, dok će u drugom polufinalnom srazu igrati pobjednici susreta Benfica – Chelsea i Milan-Barcelona.

Posljednji au iz bubnja izvučeni Milan i Barcelona, a prvi će se susret odigrati na San Siru.

Drugi par je Marseille – Bayern koji će prvu utakmiu odirati na francuskom tlu. Benfica je svoju priliku za polufinale tražiti protiv Chelsea, a prvi će susret igrati na domaćem terenu.

APOEL – Real Madrid
Marseille – Bayern
Benfica – Chelsea
Milan – Barcelona

Polufinale:
APOEL/Real Madrid – Marseille/Bayern
Benfica/Chelsea – Milan/Barcelona

Četvrtfinala se igraju 27. i 28. ožujka (prve utakmice), a uzvrati 3. i 4. travnja. Polufinala se igraju 17. i 18. travnja, odnosno uzvrati, 24. i 25. istog mjeseca, dok će se veliki finale odigrati u Münchenu 19. svibnja.

Dvije poruke na internetskoj društvenoj mreži Twitter najbolje oslikavaju na kakav je način dočekana utakmica Barcelone i Milana. Ogled je to koji najviše intrigira u ovoj fazi elitnog nogometnog natjecanja, a obrambeni igrač katalonske momčadi Gerard Pique je napisao:

“Milan – Barcelona u četvrtfinalu Lige prvaka! Sjajan ogled dvije velike momčadi”.

I dok se kod Piquea mogla iščitati sreća zbog ždrijeba, s druge strane je igrač Milana, Nizozemac Urby Emanuelson, kratko dao do znanja da mu je već sada muka od tih utakmica: “Opet Barça…”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr