BAYERN U NEMOGUCOJ MISIJI / 'Ne zelim se predati. Boriti cemo se'

11.5.2015.
15:12
VOYO logo

"Nada jos zivi. Ne zelim se predati, ja sam borac," porucio je Bayernov strateg Pep Guardiola, dok je izvrsni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge dodao:

"Bit ce tesko, nase sanse su male, ali dok postoji nada mi cemo se boriti. Barcelona je favorit, ali duznost svakog igraca Bayerna je izaci na travnjak i pruziti svoj maksimum. Bez obzira kako sve zavrsilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je ove sezone u Munchenu dobio svih pet europskih utakmica uz impresivnu razliku pogodaka 19-1. Sahtar je 'popio' sedmicu, a Porto sesticu. Bavarci sanjaju ponavljanje scenarija od prije tri godina kada je Barcelona u prvom susretu polufinala na Allianz Areni izgubila 0-4, a potom u uzvratu dobila jos tri gola.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovoga puta situacija je posve drugacija. No imamo se pravo nadati. Cuda se u nogometu dogadaju," rekao je Thomas Mueller, dodavsi:

"Borit cemo se do kraja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, otkako je 26. travnja osigurao naslov njemackog prvaka Bayern je izgubio sve cetiri utakmice sto je najduzi crni niz od 1991. godine. U prvenstvu je izgubio od Bayer Leverkusena (0-2) i Augsburga (0-1), u Ligi prvaka je tesko stradao od Barcelone (0-3), a u polufinalu njemackog Kupa je ispao od Borussije Dortmund nakon izvodenja jedanaesteraca.

U te cetiri utakmice i ukupno 390 minuta igre Bavarci su zabili samo jedan gol. Sada bi bez Francka Riberyja, Arjena Robbena, Davida Alabe, Holgera Badstubera, Toma Starkea i Sebastiana Rodea morali nadoknaditi tri gola minusa protiv najboljeg napadackog trojca na svijetu Lionela Messija, Neymara i Luisa Suareza koji su ove sezone u svim natjecanjima zabili 112 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjih tjedana nista nam ne polazi od ruke. No, sasvim sigurno necemo se predati. Moramo kontrolirati igru i odigrati hrabro," kazao je kapetan njemackog sastava Philipp Lahm.

Premda imaju ogromnu prednost, u redovima katalonskog diva 'pusu na hladno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo se opustiti, vec od prve minute moramo stvarati probleme nasem suparniku. Bayern je poseban klub. Sasvim je jasno kako se oni nece predati do posljednje sekunde," kazao je Luis Enrique otkrivsi taktiku za utorak.

"Branit cemo se sto dalje od naseg gola."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enrique nije zelio otkriti sastav, no vecih nepoznanica nema. Od prve minute ponovo bi trebao zaigrati i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitic koji je odigrao sjajno na Camp Nou.

Barcelona je u europskim natjecanjima 37 puta prosla dalje od 39 slucajeva u kojima je slavila u prvoj utakmici na svom travnjaku. Najvecu prednost koju su prosuli u uzvratu bilo je 2-0 protiv Manchester Uniteda u Kupu pobjednika kupova 1984. godine. Crveni vragovi su na Old Traffordu slavili 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern lovi svoje 11 finale, a do sada je slavio pet puta uz pet poraza, dok je Barcelona korak do osmog finala. U dosadasnjih sedam finala cetiri puta je otisla do samog kraja. Rekorder je Real Madrid sa 13 finala i 10 naslova.

Uzvratni dvoboj izmedu Bayerna i Barcelone sudit ce engleski sudac Mark Clattenburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo