OGLAS

LEGENDARNI KAKA OBJAVIO PREKID KARIJERE: / 'Donio sam odluku'

Image
Foto: AFP

Završena je još jedna velika era velikog nogometaša.

17.12.2017.
22:33
AFP
VOYO logo

Legendarni brazilski nogometaš Ricardo Izecson dos Santos Leite (35), poznatiji kao Kaka objavio je prekid karijere.

Osvajač 'Zlatne lopte' 2007. godine, posljednji prije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, najbolje partije pružao je u dresu Milana, osvajao je trofeje i s Real Madridom, a posljednjih godina je igrao za Orlando u MLS-u. S reprezentacijom Brazila bio je prvak svijeta 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja karijera se ovdje završava, trebalo mi ja malo vremena, ali donio sam odluku. Spreman sam nastaviti nogometni život i u drugoj ulozi," poručio je Kaka koji je prema talijanskim medijima korak do preuzimanja funkcije sportskog direktora Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaka je igrački put započeo u Sao Paulu, potom je od 2003. do 2009. igrao za Milan, a zatim četiri godine u Real Madridu. Iz 'Kraljevskog kluba" se jednu sezonu vratio u Milan, a od 2014. do 2017. igrao je za Orlando.

U karijeri je osvojio sedam klupskih trofej pri čemu Ligu prvaka s Milanom 2007. godine, a u dresu brazilske vrste osvojio je svjetski naslov (2002) i dva Kupa konfederacija (2005, 2009).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Brazil je ukupno odigrao 92 utakmica i postigao 29 golova. Navijači hrvatske reprezentacije posebno su ga zapamtili na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine kada je u susretu Brazil - Hrvatska zabio jedini pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo