LEGENDA IH OSUDILA: / Janica Kostelić poslala jasnu poruku huliganima sa stadiona

Image
18.6.2016.
12:28
VOYO logo

Ogled u skupini D Europskog nogometnog prvenstva koji je završio 2:2 remijem dviju reprezentacija ostao je u sjeni divljaštva dijela navijača koji su na stadion Geoffroy-Guichard stigli s namjerom prekida utakmice. Gnjusne snimke njihova orgijana obišle su svijet i doživjele osudu normalnog navijača, a i sama legendarna skijašica spada među takve.

Digli ruku protiv vlastitog naroda

Njeno priopćenje objavljeno je na službenim internetskim stranicama Ministarstva, a prenosimo ga u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je tužan dan za Hrvatsku, sport bi trebao biti nešto što nas uvijek i zauvijek spaja, a nikad razdvaja. Danas je neka skupina građana digla glas i ruku protiv sporta, protiv ujedinjenja, protiv veselja, a usudit ću se reći i protiv vlastitog naroda. Iskoristiti nastup reprezentacije za sitne obračune i osobne frustracije nije niti časno, niti pošteno, niti hrabro. Postoji mjesto, vrijeme i institucije gdje svaki pojedinac i skupina može tražiti svoja prava ili zaštiti svoje interese na građanski i civiliziran način.

Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Ovo danas pokazalo je Hrvatsku kao zemlju niskih strasti, a građani Hrvatske, kao i naši vrhunski sportaši, to nisu zaslužili. Svaki vrhunski sportaš ponosan je na svoje osobne uspjehe, ali još više i na talent koji mu je darovan i koji je kroz sate i sate odricanja stavio u funkciju, ne samo osobnih uspjeha, nego i nacionalnih interesa i pobjeda. Nikad se ne može zaboraviti trenutak kada vaš uspjeh slavi cijeli narod i kada se temeljem tog uspjeha sluša hrvatska himna i vijori hrvatska zastava. Mi smo zemlja velikih sportskih talenata i sportskih pobjeda - i to nikada ne smijemo zaboraviti. Hrvatska je zemlja u kojoj se mora pronaći izdajnik koji po sportskim terenima podmeće nedopustivo znakovlje koje je za svaku osudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcionirati sramotno ponašanje

Hrvatska je zemlja u kojoj nacionalni i sportski interesi moraju biti iznad ovakvog sramotnog ponašanja koje moramo osuditi i sankcionirati.

Kao odgovorni ljudi, kao osobe i građani ove zemlje, ujedinimo se i osudimo današnje ponašanje, a sve odgovorne pozivam da što hitnije utvrde tko je sudjelovao u nedopustivom napadu na sport i sportaše. Moj poziv na zajedništvo dolazi iz mojeg srca, ali i svakako iz moje današnje pozicije. Imam samo jedan cilj - promovirati Hrvatsku i njezin vrhunski sport u najboljem svjetlu u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivam cijelu hrvatsku javnost da stane u zaštitu sporta, sportaša i publike, a moje mišljenje dijele i deseci bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša koji su mi se obratili. Bili smo jedinstveni u najtežim godinama Hrvatske, budimo jedinstveni i danas i sutra jer to mlade generacije ove države od nas očekuju. Budimo odgovorni ljudi, volimo svoju Domovinu!

Janica Kostelić"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo