KREĆE LI ŠIMIĆ U RUŠENJE ŠUKERA? / 'Ima puno stvari u HNS-u koje moraju biti bolje, ali...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.9.2017.
15:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi su se ponadali da je bivši stoper Dinama, Intera i Milana spreman krenuti u bitku za čišćenje hrvatskog nogometa, ali dan kasnije je 41-godišnji Šimić ipak stao na loptu. Oglasio se priopćenjem na Facebook stranici Hrvatske udruge Nogometni sindikat kojoj je na čelu.

Image
BIVŠI VATRENI PRIJETI ŠUKERU I DRUŠTVU: /

Legenda najavila pohod na čelno mjesto HNS-a

Image
BIVŠI VATRENI PRIJETI ŠUKERU I DRUŠTVU: /

Legenda najavila pohod na čelno mjesto HNS-a

'Nije vrijeme za isticanje kandidature'

Uslijed brojnih medijskih napisa, imam potrebu očitovati se. Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS). I na tu sam funkciju iznimno ponosan. Smatram da sam sa svojim timom ljudi napravio izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a. Organizirali smo pet 'Kampova za igrače bez ugovora', pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine. Preko HUNS-a trenutno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Ni iz čega je nastao HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta. Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima od kojih bih izdvojio 'Pokažimo crveni karton rasizmu, 'Reci ne namještanju utakmica', 'Igrajmo za život, igrajmo za njih' i još mnogi drugi... Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim", započeo je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, istina je da sam dao intervju za Gazzettu. Poštujem instituciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje. Ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature prije dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Primarni cilj svih nas koji radimo za nogomet jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga, ni na koji način ne želim remetiti prijeko potrebni mir. Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas", zaključio je Šimić u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo