HRVATSKA RAZVALILA BUGARE: / Za izravan plasman trebamo pomoć Talijana

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija je u dvoboju pretposljednjeg kola skupine H kvalifikacija za Euro 2016. na maksimirskom stadionu svladala Bugarsku s 3:0 (2:0).

10.10.2015.
23:01
PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HRVATSKA - BUGARSKA 3:0

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić - Modrić, Kovačić - Perišić, Rakitić, Pjaca - Kalinić

BUGARSKA: Mitrev - Popov, A. Aleksandrov, Terziev, Milanov - Tonev, Slavčev, Nedelev, Zlatinski - Rangelov, Popov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Perišić (2), 2:0 Rakitić (42), 3:0 Kalinić (81)

Hrvatska je povela iz prve akcije, već u 2. minuti. Modrić je odlično ubacio iza leđa bugarske obrane, a Perišić je pravovremeno utrčao i kroz noge vrataru Mitrevu zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su do kraja poluvremena nastavili nizati prilike. U 6. minuti korner je izveo Rakitić, a Vida glavom spustio za Kalinića koji je pucao preko gola s četiri metra. Sedam minuta kasnije Srna je odigrao povratnu loptu za Rakitića koji je s 14 metara pucao preko gola. Kalinić je u 20. minuti dobio odličnu loptu u prostor i pucao s ruba šesnaesterca, ali neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj umjesto Modrića

U 25. minuti odlična akcija Pjace i Modrića. Pjaca se driblingom po desnoj strani riješio dvojice protivničkih igrača, odigrao je dupli pas sa Modrićem, ali Pjacin udarac je obranio Mitrev, a odbijenu loptu Terziev je umalo pospremio u vlastitu mrežu, no na sreću Bugara vratnica ju je zaustavila. U 29. minuti Perišić se probio po lijevom boku i ubacio u sredinu, ali atraktivan Kalinićev pokušaj petom nije bio precizan.

Činilo se da će prvo poluvrijeme završiti minimalnim vodstvom Hrvatske, ali u 42. minuti vidjeli smo lijepu akciju Rakitića i Kalinića koju je završio Barcelonin veznjak preciznim udarcem s 13 metara za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula bez Modrića koji je odlično razigravao u prvom dijelu, ali je osjetio zatezanje u mišiću. Umjesto njega ušao je Badelj. Iako je u drugom poluvremenu pao tempo, Hrvatska je imala prilike za povećati vodstvo, ali Kalinić nije imao sreće. U 53. minuti Pivarić je ubacio u kazneni prostor, ali Kalinićev udarac glavom Mitrev je uspio obraniti. Dvije minute kasnije akcija Pjace, Perišića i Kalinića, ali potonji je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton Čopa

I napokon u 81. minuti Kalinić je nagrađen za dobru igru i požrtvovnost. Perišić je ubacio na drugu statitvu, a Kalinić je iz neposredne blizine pogodio za 3:0. Nažalost, Duje Čop, koji je ušao u drugom poluvremenu, zbog neopreznog je starta dobio u 89. minuti crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća Italija u našoj skupini ima 21 bod, slijedi Norveška s 19, dok Hrvatska ima 17 bodova. Hrvatska za tri dana gostuje kod Malte i treba joj pobjeda, ali i povoljan rezultat iz Rima gdje rasterećena Italija u posljednjem kolu dočekuje Norvešku. Ako u tom dvoboju Italija osvoji barem bod, Hrvatska će preskočiti drugoplasiranu Norvešku, te će izravno na EP. U najgorem slučaju čekaju nas dodatne kvalifikacije.

Image
LOŠA VIJEST ZA VATRENE: /

Talijanima protiv Norveške neće trebati pobjeda

Image
LOŠA VIJEST ZA VATRENE: /

Talijanima protiv Norveške neće trebati pobjeda

http://net.hr/sport/nogomet/kisa-i-prazne-tribine-odlicna-hrvatska-u-otuznoj-atmosferi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo