KRAJ LIJEPE PRIČE: / Boban zaigrao uz Ronaldinha na oproštaju od kultnog stadiona

Image
Foto: Screenshot
28.5.2017.
21:36
Screenshot
VOYO logo

Boban je u zelenom dresu s brojem 10 ušao u igru u 26. minuti zamijenivši nekadašnjeg brazilskog reprezentativca Zica (64). U veznom redu se našao s Clarencom Seedorfom (41), Gaizkom Mendietom (43) i Ronaldinhom (37). Oni su nastupili za ekipu fondacije Scholas Occurrentes, incijativu usmjerenu na mlade i mir u svijetu, koju podupire Papa.

Više od 50 tisuća gledatelja

Domaću momčad, sastavljenu od sadašnjh i bivših igrača, u vodstvo je doveo aktualni napadač Fernando Torres u 35. minuti svladavši lobom kolumbijskog vratara Renea Higuitu (50), poznatog po atraktivnim potezima. Higuita je svojim driblinzima poticao pljesak gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atleti, Atleti, Atletico de Madrid", skandiralo je oko 55.000 gledatelja dok su se nad stadionom mijenjali sunce i oblaci, kao i raspoloženje gledatelja koji su tužni rekli zbogom stadionu na kojem su crveno-bijeli igrali od 1966. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinski napadač Claudio Cannigia izjednačio je u 47. minuti. Bivši reprezentativac Argentine srušen je u kaznenom prostoru u 50. minuti nakon čega su se svi njegovi suigrači, uključujući Bobana, okrenuli prema svom golu pozivajući Higuitu da izvede najstrožu kaznu. Dugokosi vratar je zabio za 1-2. Napadač kijevskog Dinama Andrij Jarmolenko (27) povisio je na 1-3, a na 1-4 i 1-5 Meksikanac Cuauhtemoc Blanco (44).

Selidba na sjever grada

Atleticovi veterani tada su zaredali s pogocima, podigavši publiku na noge. Pedro Gonzalez Martinez je iz jedanaesterca smanjio na 2-5, a prethodno su obje momčadi promašile po jedan jedanaesterac. Bivši igrač Jose de la Sagra postigao je gol za 3-5, a također nekadašnji igrač Juan Carlos Gomez Pedraza smanjio je na 4-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid se na jesen seli na novi, moderni stadion Wanda Metropolitano s više od 70.000 mjesta. Ondje, na sjeveru grada, klub je nastupao na olimpijskom stadionu Metropolitano, dok se prije 50 godina nije preselio u južni dio Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo