KRAJ JEDNE ERE: / Del Bosque odlazi, a Španjolci već znaju tko će ga naslijediti

Image
Foto: AFP, MARTIN BUREAU

Poraz od Italije u osmini finala Europskog prvenstva (0-2) i službeno je označio kraj jedne velike generacije španjolskog nogometa.

28.6.2016.
11:44
AFP, MARTIN BUREAU
VOYO logo

Momčad koja je, uz određene izmjene tijekom godina, osvojila jedan svjetski i dva europska naslova više ne spada u sam vrh i vrijeme je za osvježenja. Dio igrača će se sasvim sigurno oprostiti, a njima će se priključiti i izbornik Vicente del Bosque koji je i prije Eura najavio kraj trenerske karijere.

Krah u Brazilu

Španjolci su već krenuli u potragu za novim izbornikom, a izraziti je favorit 60-godišnji Joaquin Caparros, nekadašnji trener Seville, Athletic Bilbaa i još niza španjolskih klubova. Njega je, piše dnevni list AS, preporučio upravo Del Bosque koji Caparrosa zna iz zajedničkih dana u mlađim kategorijama Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, CRISTINA QUICLER
Image
Foto: AFP, CRISTINA QUICLER

Joaquin Caparros

Caparros je posljednjih mjeseci odbio ponude Betisa, Valencije i novog prvoligaša Alavesa što, također, sugerira da čeka posao španjolskog izbornika. Iako je izraziti favorit, po španjolskim se medijima spominje još nekoliko kandidata - Juan Carlos Garrido, Luis Fernandez, Pepe Mel, Roberto Martinez i Julen Lopetegui.

Španjolci su u posljednjem kolu grupne faze na aktualnom Euru izgubili od Hrvatske (1-2) što ih je spustilo na drugo mjesto u skupini i odvelo na Talijane protiv kojih nisu imali nikakve šanse. Prije dvije godine su na Svjetskom prvenstvu u Brazilu bili još gori: obranu naslova su okončali već u skupini u kojoj su poraženi od Nizozemske (1-5) i Čilea (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo