HRVATSKA RAPSODIJA U SKADRU! / Vatreni pregazili Kosovo sa 6-0, Mandžukić zabio hat-trick

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija došla je do uvjerljive pobjede u četvrtak navečer u Skadru protiv Kosova. Vatreni su u 2. kolu kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji 2018.

6.10.2016.
22:33
VOYO logo

KOSOVO - HRVATSKA 0:6

KOSOVO: Ujkani - Peredaj, Pnishi, Pepa, Paqarada - Kryeziu, V. Berisha - Rashici, Zeneli, B. Berisha - Celina.

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić - Brozović, Kovačić, Badelj, Perišić - Kramarić, Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mandžukić (6.), 0-2 Mandžukić (24.), 0-3 Mandžukić (35.), 0-4 Mitrović (68.), 0-5 Perišić (83.), 0-6 Kalinić (90+2.)

Ono što im nije išlo od noge protiv Turske, vratilo se našoj reprezentaciji u srazu s Kosovom u Skadru! Vatreni su protiv najmlađe nogometne reprezentacije Europe, koja je još k tome prvi put igrala jednu domaću utakmicu u svojoj povijesti, pokazali sav napadački potencijal koji ih krasi i ovako krnji, desetkovani ozljedama (igrali bez Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjace), Kosovu utrpali šesticu! Tako su Vatreni izjednačili rekordnu pobjedu iz rujna 2007. kada je Hrvatska na krilima Mladena Petrića potopila Andoru identičnim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOVAČIĆ I KRAMARIĆ ODUŠEVLJENI:

Sjajni Mandžo

Postava s dva napadača dala je rezultata već u šestoj minuti utakmice. Brozović je kroz sredinu terena uputio okomito dodavanje za Kramarića koji je odlično pričekao ubacivanje Mandžukića i potom još jednim okomitim proigravanjem doveo našeg prvog napadača u stopostotnu situaciju za postizanje pogotka, a ovaj je nije propustio nego rutinirano poslao loptu pored Ujkanija. Mandžo je sjajno u ovoj utakmici iskoristio prodornost hrvatskih reprezentativaca i postigao hat-trick, tako prekinuvši post koji je u dresu Hrvatske u službenim utakmicama trajao još od lipnja 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OVAKO SE IGRA I SLAVI: Hrvatski nogometaši u euforiji nakon pogodaka u mreži Kosova

Image

OVAKO SE IGRA I SLAVI: Hrvatski nogometaši u euforiji nakon pogodaka u mreži Kosova

Kosovo se u ovom srazu pokazalo kao organizirana momčad, ali isto tako i dosta jalova u obrani i na tom segmentu igre izbornik Albert Bunjaki morat će još poraditi. U napadu je Kosovo na mahove izgledao opasno, pogotovo u drugom poluvremenu kad su se hrvatski reprezentativci opustili i prepustili blagu inicijativu domaćinu, čekajući svoje prilike iz kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mitrović ušao i zabio

Na početku drugog poluvremena Čačić je mijenjao u obrani. Iz igre je izvadio ozlijeđenog Vedrana Ćorluku, a umjesto njega u igru je ušao branič Rijeke Matej Mitrović koji je zabio i pogodak za 4-0 u 68. minuti utakmice, svoj prvi u drugom nastupu za Hrvatsku.

U 82. minuti Marko Rog je imao savršenu šansu za 0-5, izašao je na Ujkanija i poslao loptu kraj stative. No, samo minutu poslije, na scenu je stupio Ivan Perišić, naš treći kapetan u ovom dvoboju, koji je sjajno zaobišao domaćeg vratara Ujkanija i lagano zabio za 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se činilo da će rezultat ove utakmice ostati 5-0, Nikola Kalinić, nogometaš koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, točnije u 58. minuti, umjesto "Super Marija", zabio je pogodak za konačnih 6-0 u doslovno posljednjim sekundama utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se kazna Fife

Nažalost, i tijekom utakmice u Skadru s tribina se moglo čuti neprimjereno skandiranje dijela hrvatskih navijača pa postoji velika vjerojatnost za novu kaznu Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) HNS-u. Hrvatska je i prije početka kvalifikacija zbog neprimjerenog skandiranja navijača kažnjena igranjem dviju domaćih utakmica bez gledatelja od kojih je zasad "odradila" jednu, pa je pitanje kako će sada reagirati disciplinska komisija krovne nogometne organizacije.

U druge dvije utakmice 2. kola u našoj skupini H Turska i Ukrajina su igrale 2-2, dok je Island svladao Finsku sa 3-2. Tako je Hrvatska na vrhu ljestvice sa četiri boda, koliko ima i drugi Island, Turska i Ukrajina imaju po dva, a Finska i Kosovo po jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANDŽUKIĆ SE PROBUDIO: Juventusov napadač prekinuo nevjerojatno dug golgeterski post. I to na kakav način!

DRAMA UOČI DVOBOJA! Torcida upala u hotel i poručila: ‘Prekinut ćemo utakmicu’

UŽARENA ATMOSFERA UOČI UTAKMICE KOSOVA I HRVATSKE: Ulicama Skadra odjekuje ‘Ubij Srbina’

ALARMANTNO UPOZORENJE: Hrvatski navijači pokušat će prekinuti utakmicu, zna se i kada!?

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo