KONTROVERZNA LJESTVICA 100 NAJBOLJIH IGRAČA SVIJETA: / Luka Modrić je tek na 97. mjestu!?

Image
Foto: AFP

Riječ je o prilično kompliciranom sustavu Sky Sportsa koji ocjenjuje igrače kroz čak 32 različite statističke kategorije.

27.12.2017.
9:57
AFP
VOYO logo

Britanski Sky Sports objavio je ljestvicu 100 najboljih nogometaša svijeta u 2017. godini na temelju svoga Power Rankingsa, prilično kompliciranog sustava koji ocjenjuje igrače kroz čak 32 različite statističke kategorije - od golova i asistencija do blokiranih udaraca i uklizavanja. Hrvatska u top 100 ima trojicu predstavnika, ali ono što je najšokantnije je da je Luka Modrić tek na 97. mjestu!

I Sky Sports je iznenađen

Veznjak Real Madrida i kapetan hrvatske reprezentacije bio je peti u poretku za Zlatnu loptu, izabran je u FIFA-inu momčad godine, najbolji je igrač Svjetskog klupskog prvenstva, ali statistika Sky Sportsa ga očito ne mazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedno od najvećih iznenađenja na ljestvici, Modrić je bio peti u glasanju za Zlatnu loptu nakon osvajanja Lige prvaka i španjolskog prvenstva s Real Madridom. Njegovo impresivno razumijevanje s Casemirom i Kroosom u veznom redu omogućilo je Realovoj napadačkoj liniji da zablista", piše Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi prvi, Kane ispred Neymara i Ronalda

Na 89. mjestu ove ljestvice je Barcelonin veznjak Ivan Rakitić, a najbolji Hrvat na popisu je Interov krilni napadač Ivan Perišić koji je završio na 37. mjestu.

"Nakon što je prošlu sezonu završio s 11 golova i deset asistencija, Perišić je tijekom ljeta odbio prelazak u Manchester United i u rujnu potpisao novi ugovor koji bi ga trebao zasržati u Interu do 2022. Hrvatski krilni igrač je sada nastoji pomoći Interu da osigura prvi naslov talijanskog prvaka nakon devet godina, a svojim je hat-trickom protiv Chieva početkom prosinca lansirao klub na prvo mjesto ljestvice", podsjeća Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da na prvom mjestu ove ljestvice nema iznenađenja, na njemu je Barcelonin genijalac Lionel Messi. Drugi je napadač Tottenhama Harry Kane, treći je brazilski napadač Neymar, a tek četvrti ovogodišnji osvajač Zlatne lopte Cristiano Ronaldo. Krug petorice najboljih, prilično iznenađujuće, zatvara još jedan igrač Tottenhama - Christian Eriksen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo