KAPETAN JE SPREMAN ZA BITKU: / 'Kad čuješ himnu, prođu te trnci i ideš u boj za narod svoj'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dan uoči utakmice protiv Turske, kojom će hrvatska nogometna reprezentacija otvoriti nastup na Europskom prvenstvu, pred novinarima se pojavio kapetan Darijo Srna.

11.6.2016.
16:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dvoboj između Hrvatske i Turske na pariškom Parku prinčeva počinje u nedjelju u 15 sati. Naša je reprezentacija u subotu malo prije 13 sati stigla u Pariz iz svoje baze u Deauvilleu, a prije treninga je utakmicu najavio kapetan Srna.

'Poraz iz Beča boli'

"Napetost raste, osjeća se nervoza u svakom kutku. Odradili smo tri mini-ciklusa jako dobro, fizički i psihički smo spremni. Ovo je jako bitna utakmica, dobar suparnik na otvaranje prvenstva. Bilo je lijepih i loših trenutaka protiv Turaka, ali sve je to nogomet. U utakmici Francuza i Rumunja smo vidjeli da favorita nema, sve je 50-50. Vjerujemo u dobar rezultat, idemo korak po korak, a u nedjelju je na redu prvi", naglasio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Darijo Srna

Hrvatskim navijačima je i danas u bolnom sjećanju utakmica protiv Turske na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj. Naša je reprezentacija u četvrtfinalnom dvoboju povela u 119. minuti i došla milimetar od polufinala, ali u slavlju je pala koncentracija i koju sekundu kasnije su Turci izjednačili, pa nakon toga prošli boljimizvođenjem jedanaesteraca.

"Ne bih puno govorio o revanšu. Boli taj poraz i mene i svakog navijača Hrvatske, veliki stres smo doživjeli, a Turci su pokazali da se igra do kraja. Puno su puta i prije i poslije zabili u zadnjim sekudnama. Revanš ne postoji, svaka utakmica je bitka, a nakon Turske slijede još dvije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo ujediniti Hrvate'

Osvrnuo se potom Srna i na kompletnu skupinu D u kojoj su branitelji naslova Španjolci, te Česi.

"Španjolci jesu favoriti skupine, kao što je Hrvatska na papiru favorit za drugo mjesto, možda čak i za prvo. Ali u petak smo vidjeli da danas nema favorita u nogometu, taktika i fizička priprema puno znače. Imamo jako tešku skupinu, ali ja vjerujem u svoju momčad, znam kakve igrače imam uza se, dugo se poznajemo. Kod nas se uvijek stvara euforija i očekuje se veliki rezultat. Imamo na papiru jednu od najjačih reprezentacija dosad, ali to ne znači ništa ako nismo fizički i psihički sto posto spremni. Možemo puno, ali medalju ne mogu obećati. U nedjelju ćemo znati pun više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POSLJEDNJI TRENING PRIJE TURSKE: Vatreni u sjajnom raspoloženju dočekuju prvu utakmicu

Image

POSLJEDNJI TRENING PRIJE TURSKE: Vatreni u sjajnom raspoloženju dočekuju prvu utakmicu

Navijači su u posljednje vrijeme napravili puno problema reprezentaciji. Što Srna očekuje u nedjelju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, imali smo nažalost problema za koje nismo krivi. Navijači su uvijek bili naš 12. igrač, znaju koliko nam znači njihova podrška. Država je u teškoj situaciji, ali pokušat ćemo ujediniti sve Hrvate i učiniti ih ponosnim. Uvjeren sam da u Francuskoj neće biti problema s navijačima", dodao je Srna i poslao poruku za kraj:

"Umora nema, prođu te trnci kad čuješ himnu i ideš u boj za narod svoj!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo