KAOS U KATALONIJI: / Barcelona morala igrati utakmicu bez navijača, a iz Las Palmasa su došli s posebnom provokacijom

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Kaotično stanje u Kataloniji na dan referenduma o neovisnosti nagnalo je čelnike Barcelone da od Španjolskog nogometnog saveza zatraže odgodu utakmice protiv Las Palmasa koja je na rasporedu u 16.

1.10.2017.
14:43
AFP
VOYO logo

U Kataloniji se ove nedjelje stanovnici na referendumu izjašnjavaju o tome žele li da Katalonija bude nezavisna država. Policija svim silama pokušava spriječiti referendum jer mu se središnja vlast u Madridu protivi. U poptpunom kaosu policija gađa ljude i gumenim mecima, a ozlijeđeno je više stotina osoba.

STRAVIČNI PRIZORI U KATALONIJI: Policija na birališta sjekirama, na građane gumenim mecima. Ozlijeđeni ljudi krvavih glava traže pomoć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Las Palmas sa španjolskom zastavom

Barcelona u takvoj situaciji nije željela igrati utakmicu sedmog kola španjolskog prvenstva, no iz Saveza je stigao odgovor da će se dvoboj održati kako je i planirano osim ako policija ne zatraži odgodu zbog remećenja javnog reda i mira. Sat vremena uoči utakmice je dio medija objavio da je utakmica otkazana, ali pokazalo se da je to bila netočna informacija. Iz Barcelone je napokon, manje od pola sata prije početka, stigla potvrda da će se igrati, ali iz zatvorenih vrata, odnosno bez prisutnosti navijača. Odlučio je to sam klub iz sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulje na vatru dolio je i Las Palmas koji je objavio kako dolazi na utakmicu u posebno pripremljenim dresovima sa španjolskom zastavom i današnjim datumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo na taj način izraziti nadu u budućnost ove zemlje i njezinih stanovnika. Bez obzira na to koliko je Gran Canaria udaljena od kopna, nikad nismo osjetili želju da budemo dio bilo koje druge države osim ove. Sa španjolskom zastavom na dresovima želimo izraziti vjeru u jedinstvo Španjolske", poručili su iz Las Palmasa.

'Ovo je sramota'

U međuvremenu se oglasio i Gerard Pique, najglasniji pobornik referenduma među Barceloninim nogometašima. Pique je, dakako, izašao na glasovanje o čemu se pohvalio i na Twitteru, a na izlasku s birališta je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se događa je sramota. Slike dovoljno govore za sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo