Mourinho opet provocira: 'Oni vole plakati, to je tradicija'

U svom karakterističnom stilu menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho osvrnuo se na dvoboj s Arsenalom.

24.12.2013.
10:10
VOYO logo

Nakon susreta koji je završio bez golova u Arsenalu su imali prigovore na nedosuđen jedanaesterac nakon starta Williana na Theu Walcottu, kao i na grubi start Johna Obija Mikela đonom na gležanj Mikela Artete za koji je mogao lako dobiti isključenje.

"Znate, oni vole plakati, to je tradicija. Ali ja volim reći, kao što sam i govorio četvrtom sucu, da engleski igrači nikada ne bi isprovocirali takvu situaciju. Igrači iz drugih zemalja, posebice nekih zemalja, imaju to u svojoj krvi", rekao je Mourinho i dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako imate kontakt ili je protivnik bio agresivan, idemo dalje, nastavimo jer je to engleski nogomet. Strani igrači donose puno dobroga i dolaze ovdje jer su talentirani, ali ja preferiram englesku krv u nogometu. Start na Mikela bio je žestok i agresivan, ali nogomet je za muškarce, ili za žene s fantastičnim stavom. Istina je da ima sportova bez kontakta, fantastičnih sportova koji puno zahtijevaju od igrača i jako ih poštujem. Ali nogomet je igra kontakta. Engleski nogomet, zima, mokar travnjak, klizeći startovi u fantastičnoj brzini. Treba biti ponosan i igrati ponosno. Ako si ozlijeđen, u redu, ozlijeđen si", zaključio je Portugalac.

"Bio je penal sto posto kada je Theo Walcott fauliran. Prema mom mišljenju nema sumnje. Ne znam zašto nije suđen", rekao je Wenger za Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bez toga su Topnici u drugom poluvremenu imali dvije velike prilike za pobjedu, a oba je puta Olivier Giroud propustio zatresti suparničku mrežu, dok je najveća prilika Chelseaja bila situacija iz koje je Frank Lampard zatresao gredu.

"Trebali smo pobijediti. Oni su se ovdje došli obraniti i uhvatiti nas iz kontranapada. Mi smo bili malo nervozni na startu, ali preuzeli smo kontrolu u drugom dijelu i trebali smo pobijediti. Bila je to utakmica s malo prilika, a mi naše nismo uspjeli iskoristiti. Ali ako ne možete pobijediti, onda nemojte ni izgubiti utakmicu, a to je ono što smo napravili. To je solidan bod, ali dva su izgubljena jer želite pobjeđivati u svojim domaćim utakmicama", kazao je Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo