Jedino je ova legenda stala u obranu Realovog divljaka

'Pepe je drag momak, dobro odgojena osoba. No, kada krene utakmica, naprosto postane opsjednut s pobjeđivanjem i ponekad u tom žaru radi i pogreške.

21.1.2012.
9:53
VOYO logo

Bivši igrači i velikani Real Madrida Alfredo di Stefano i Zinedine Zidane stali su u obranu Josea Mourinha koji se našao pod jakom paljbom medijskih kritika zbog defenzivne taktike u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Barcelone.

Katalonska momčad je sedmi put zaredom došla na Santiago Bernabeu i napustila ga s remijem ili pobjedom. Slavili su s 2:1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja. Jose Mourinho je prošle sezone jedini trofej u Real Madridu osvojio upravo u Kupu kralja. Tada je Real Madrid pogotkom Cristiana Ronalda u produžecima slavio s 1:0. Bila je to i jedina Mourinhova pobjeda na klupi Madriđana u međusobnim ogledima s Barcelonom. Upisao je još tri remija i pet poraza, računajući i ovaj u srijedu. Real Madrid je pred svojim navijačima praktički cijelu utakmicu čuvao svoj gol. Napadao je tek na kapaljku. Logično da su to apostrofirali i mediji, koji prozivaju Mourinha zbog defenzivnog pristupa. Ipak, ne misle svi tako, ili barem ne govore tako. Alfredo di Stefano je u svojoj tjednoj kolumni za Marcu konstatirao da je svaljivanje krivice na portugalskog stručnjaka poput loše šale. "Mourinho raste uoči najvećih izazova. Hrabar je baš koliko trener Real Madrida i treba biti. Pogreške se mogu ispraviti", piše Di Stefano. Zinedine Zidane, koji u Real Madridu obavlja dužnost sportskog direktora, podržao je Mourinhovu odluku da Portugalca Pepea postavi u vezni red protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da Real Madrid mora pokazati eleganciju na igralištu. No, u ogledu protiv tako kompliciranog suparnika kao što je Barcelona, najvažnije je pokušati stvoriti uvjete za pobjedu. Napadi na Mourinha i igrače su napadi na Real Madrid", izjavio je Zidane za As. Zidane, koji putuje s momčadi i uključen je u Mourinhovo tehničko osoblje, također je krenuo braniti Pepea, koji je u trenucima kada je bio prekid nagazio ruku Lionela Messija. Dan kasnije se ispričao uz dodatak 'kako nije bilo namjerno', iako je baš tako izgledalo. "Pepe je drag momak, dobro odgojena osoba. No, kada krene utakmica, naprosto postane opsjednut s pobjeđivanjem i ponekad u tom žaru radi i pogreške. Ponekad dođe do dopuštenog limita", rekao je Zidane. Uzvratna utakmica na rasporedu je sljedeće srijede u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo