IZBORNIK SE ŽALI NAKON KRAHA PROTIV ŠVEĐANA: / 'Svaku utakmicu igramo s novom postavom'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mlada hrvatska nogometna reprezentacije propustit će Europsko U-21 prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Poljskoj.

10.10.2016.
23:29
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u posljednjem kolu kvalifikacijske skupine 6 morala pobijediti aktualnog europskog prvaka Švedsku u Trelleborgu kako bi izbila na vrh ljestvice i izborila izravan plasman na Euro. No, izabranici Nenada Gračana su poraženi s 2-4, a zahvaljujući pobjedi Španjolske protiv Estonije (5-0) skliznuli su na treće mjesto u skupini te ostalii bez dodatnih kvalifikacija.

Image
HRVATSKA POTOPLJENA U ŠVEDSKOJ: /

Mini Vatreni ostali i bez dodatnih kvalifikacija za Euro

Image
HRVATSKA POTOPLJENA U ŠVEDSKOJ: /

Mini Vatreni ostali i bez dodatnih kvalifikacija za Euro

'Standardnost je došla do izražaja'

Ruku na srce, Gračanu nije bilo nimalo lako. U seniorskoj su reprezentaciji bili Mateo Kovačić, Tin Jedvaj i Marko Rog, zbog ozljeda su ogled u Švedskoj propustili Domagoj Pavičić, Ivan Fiolić, Ante Ćorić i Josip Posavec, a zbog suspenzije Duje Ćaleta-Car. U takvoj situaciji je bilo teško tražiti pobjedu protiv uigranih Šveđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužena pobjeda Švedske koja je znala iskoristiti sve naše pogreške. Standardnost je došla do izražaja, Šveđani su, naime, u deset utakmica u skupini promijenili dva igrača, a mi svaku utakmicu igramo s novom postavom", rekao je Gračan za Večernji list.

'Šveđani u natjecateljskom ritmu'

Hrvatska je na poluvremenu imala aktivan rezultat (1-1), ali je od 53. do 64. minute primila tri gola i priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prelako smo primali golove na postavljenu obranu, Šveđani su nam se ušetavali u kazneni prostor nakon jednoga dodavanja! Bili su trkački bolji, vidi se da su u natjecateljskom ritmu, za razliku od većine naših igrača", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo